Termékek Menü

10 hajápolási szokás, amit minden huszonévesnek meg kell tanulnia!

Nem mindegy, hogyan kezeled a sörényedet, ha azt szeretnéd, hogy sokáig szép legyen!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, helia-d

A fodrászok gyakran hangoztatják, hogy a hajunkat is olyan gonddal kellene ápolnunk, mintha egy kasmírpulóver lenne. És milyen igazuk van! Hiszen minél több figyelmet fordítasz rá, annál tovább megőrzi szépségét. Éppen ezért nem árt időben bevezetni pár hasznos hajápolási szokást.

Foglalkozz a fejbőröddel is

Hiszen innen nőnek ki a hajszálak! Szóval fontos, hogy egészséges legyen. Ha korpával bajlódsz, konzultálj szakemberrel és szabadulj meg tőle. Figyelj arra, hogy hidratált legyen és arra is, hogy időnként itt is hasznos bőrradírt használni!

12 tipp, amitől nagyon gyorsan fog nőni a hajad

Kezeld hajad megfelelően edzés után is

Nem kell minden edzés után hajat mosni! A túl gyakori tisztítás ugyanis megviseli a hajszálakat. Helyett inkább kísérletezz ki új frizurákat, illetve használj néha száraz sampont. Amikor pedig mégis hajat kell mosni, mindenképp alkalmazz balzsamot is!

Megfelelő tápanyagbevitel

Nagyon hasznos, ha szépségvitaminokat szedsz, de emellett azért oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra is. Nem lehet ugyanis mindent mesterségesen pótolni, fontos, hogy elég cink, vas és C, vagy A vitamin kerüljön a szervezetedbe, hogy a hajad ragyogó legyen.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, helia-d

Figyelj a napvédelemre

A hajadat és a fejbőrödet sem árt megvédeni a káros napsugárzástól, ezért használj olyan termékeket, melyek fényvédőt is tartalmaznak. Nyáron pedig érdemes olyan permeteket használni, melyek megakadályozzák azt, hogy a hajszín kifakuljon.

Keress új díszeket

Nem kell a régi megszokott hajgumiknál maradni, melyek akár roncsolhatják is a szálakat, hanem keress új innovatív megoldásokat. Bánj gyengéden a hajaddal, nehogy idő előtt töredezni kezdjen!

Hideg vizes hajmosás

Nem kell végig hideg vízzel mosni a hajadat, csak a művelet legvégén. Először langyos vízzel dolgozz, majd amikor már mindennel készen vagy, akkor öblítsd át rendesen a hajadat hideg vízzel. Ezzel bezáródik a hajszálak felszíne és tartósabb marad a szín és tovább bírja a hidratáltság is.

Ne félj a DIY praktikákról,kezeld házilag is a hajad!

Nyugodtan próbáld ki a legegyszerűbb otthoni recepteket, mert sokszor ezek működnek a legjobban! Például tegyél kókuszolajat a hajadra, miután kiléptél a tusoló alól és hagyd is rajta éjszakára. Az eredmény: csodás, hidratált sörény.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, helia-d

 Ha kitépem az ősz hajszálat, több nő a helyére? 4 hajmítosz, amiről most lerántjuk a leplet!

Megfelelő fésű, hajkefe és hajszárító

Minden szükséges eszközből szerezd be a számodra megfelelőt. Lehet, hogy kicsit drágább lesz, de fontos, hogy jó minőségű termékeket szerezz be. Ez pedig igaz a hajápolókra is.

Kevesebb hajmosás és kevesebb festés

Próbálj meg leszokni arról, hogy naponta hajat mosol. Bőven elég minden másnap vagy minden harmadik napon. Ezt a hajad is meg fogja hálálni! És festeni, főleg szőkíteni sem szabad túl gyakran. Kell idő hajadnak a regenerációra bőven.

Aludj selyempárnán

Olyan kevesen teszik, pedig tényleg annyira hasznos! Sokkal kevésbé törnek meg rajta a szálak, tartósabb marad a frizura és az izzadástól is megkíméled a fejbőrödet.

19 probléma, amit a hosszú hajú lányok érthetnek

Tartalomhoz tartozó címkék: blog