Termékek Menü

10 trükk göndör hajú nőknek, amitől megváltozik az életetek

Ezektől a tippektől még szebb lesz a hajad!

A göndör haj nagy öröm, ha tudod, hogyan kell kezelni úgy, hogy mindig gyönyörű és rugalmas legyen. Összeszedtük, mire kell figyelni!

1. Balzsamozás

A haj alsó harmadát balzsamozd úgy, hogy finoman belenyomkodod a balzsamot a hajadba. Majd ha kész vagy, hűvösebb vízzel mosd le, így bezáródik a haj felső rétege és a tápanyagok felszívódnak.

2. Csavarás

Hoz formába hozd a tincseket, melyek az arcodat keretezik, egyszerűen vizesen tekerd fel őket az ujjad köré, majd pár pillanat múlva ereszd le őket.

3. Rugalmasság

A rugalmas hatás érdekében fogd a markodba a haja alsó harmadás és morzsold össze finoman a tincseket. Így különállóak lesznek és szép rugalmas formát kapnak. Tedd ezt meg részenként szépen az egész sörényeddel, természetesen addig, míg vizes.

4. Mikroszálas törülköző

A normál törülköző összekuszálhatja a szálakat, viszont a mikroszálas gyengédebben vonja ki a vizet a tincsekből. Ha még puhább megoldást szeretnél, használj egy régi pólót, annál jobb tuti nem lesz.

5. Használd a diffúzort

A hajszárítókhoz nem véletlen adnak diffúzort! Érdemes használni, hiszen gyorsabban szárítja a göndör hajat, és szebbek lesznek tőle a hullámok.

6. Evőpálcikával volument

Egy evőpálcika segítségével könnyen szétválaszthatod a tincsek felső részét, ezzel volument adva a hajadnak. A végeket hagyd, nehogy a szép hullámok formáját eltüntesd.

7. Aludj konttyal

Így nem kócolódik össze a hajad, megmarad a rugalmasság és szépen különválasztott göndör tincsek is rendben lesznek.

8. Hidratált hajvégek

A göndör haj vége könnyen kiszáradhat és ettől töredezett lehet, mert a fejbőr olajai nem jutnak el idáig. Spriccelj a végekre meleg vizet, majd dörzsölj a végekbe kókuszolajat. Ezzel nagyszerűen hidratálod őket.

9. Szatén párna

A hullámos hajú lányoknak különösen fontos, hogy szatén párnahuzaton aludjanak, mert a szatén nem szívja fel az olajokat, izzadtságot és egyéb szépségápolási termékeket. Így a haj saját olajai nem tűnnek el, más anyagok pedig nem kerülnek rá.

10. Ananász

Ha a kontyot nem szereted, úgy is aludhatsz, hogy ananászt formázol a hajadból a fejtetőre. Ehhez csak pár laza csat kell, összefogni sem szükséges. És már nem is nyomod össze alvás közben a fürtöket.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog