Termékek Menü

10 dolog, amitől pattanásaid lehetnek

Már túl vagy a tini éveiden, de még mindig pattanásokkal küzdesz? Íme néhány dolog, amire ha odafigyelsz, szép lassan egyre kevesebb, majd egyetlen egy patid sem lesz.

Egészségtelen ételek és italok

A cukor, a csoki, a zsíros, olajos és a fehér lisztes dolgok mind a pattanások kialakulását segítik. Egyél inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, amennyit csak lehet nyersen és igyál sok-sok vizet!

Túl sok smink

Bár ma már fantasztikus termékek vannak, amelyektől elvileg a bőröd is szépen tud levegőzni, azért próbálj meg egy átlagos hétköznapra nem túl sok sminket használni. Amikor pedig csak lehet, próbáld meg nem is sminkelni magad. Ezenkívül ne feledkezz meg a sminkeszközök rendszeres tisztításáról sem. De ami a legfontosabb: este MINDIG mosd le a sminked!

Helytelen arctisztítás

Az arcodnak megfelelő termékeket használj mindig, ne olyat, ami éppen divat. Az arctisztítás nagyon fontos, illetve az arcradírozás, de ezeknél is figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba őket. Radírozd az arcod heti egyszer-kétszer, és reggelente kezd a napod egy frissítő hideg vizes arcmosással. A víz csodákra képes!

Gyakrabban cserélendő dolgok

Az ágyneműhuzatodat hetente cseréld, a törülközőt, amit az arcodra használsz 2-3 naponta, sálat se hordj mosás nélkül túl sokáig, mert az elhalt hámsejtek és baktériumok pattanásokat fognak okozni, ha ezeket nem cseréled és mosod sűrűn.

Mobiltelefon

Mi érintkezik legtöbbet az arcoddal? Naná, hogy a mobilod! Mikor törölted át utoljára a képernyőjét? Ezentúl minden nap egyszer legalább tedd meg!

Elfelejtett kézmosás

Ha előfordul, hogy öntudatlanul is meg-megérinted az arcodat, különös figyelmet fordíts a kézmosásra! Meleg, szappanos vízzel kb 20 másodpercig mosd és gondosan szárítsd is meg.

Napozás

Túl sok napozástól - akárcsak a túl sok arcradírozástól és tonikhasználattól - kiszárad a bőröd, amely hatására az arcod még több olajat termel, amitől pedig csak még több pattanásod lesz.

Parfüm

Nagyon figyelj rá, hogy ha parfümöt használsz, az arcodra ne fújj véletlenül se. Ezek a csodás illatok ugyanis gyönyörű aknét és egyéb bőrirritációt okozhatnak az arcodon.

Kevés alvás

Nem csak a fogyásban tud segíteni az elegendő alvás, hanem a bőrünkön is. Aludj naponta legalább 7 órát és a bőröd meg fogja hálálni a pihenést.

Stressz

Ha az eddig felsorolt dolgokra már mindre figyelsz, de mégis pattanásos az arcod, akkor gondolkozz el azon, mennyit idegeskedsz, stresszelsz. Ha sokat, akkor azt javasoljuk, hogy próbálj meg nyugodtabb életet élni, meditálni, mert ha nincs stressz, nincs pattanás sem.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog