Termékek Menü

10 fontos tudnivaló a retinolos krémekről

A retinolt már évtizedek óta használják, de még nem szerzett akkora hírnevet, mint egyes krémekben használt anyagok. Teljesen jogtalanul, hiszen igazán varázslatos dologról van szó!

 

 

Rengeteg dologra nagyon hasznos a retinol. Az akne kezelésétől kezdve az eltömődött pórusokon át az öregedés megelőzéséig számos kedvező hatással bír.

Lássuk csak, miket fontos tudnod a retinolról!

Az A-vitamin egyik vitamerje. Az egyik leghatékonyabb ránctalanító, antiaging hatóanyag. Kiemelten fontos szerepet játszik a bőr fiatalságának a megőrzésében, lassítja a kollagén lebomlását és serkenti az új kötőszövetrostok képződését a bőr mélyebb rétegeiben. Gyorsítja a mitózist, növeli az enzim aktivitást, normalizálja a keratinizációt, ami javítja a sejtmegújítást. A Helia-D Age Control Complex ránctalanító krémben a növényi őssejtek, argán és argánőssejt kivonat mellett retinol található.

Olcsóbban beszerezhetsz retinolos krémeket, mint gondolnád.

Mivel még nem olyan felkapott az összetevő, mint néhány társa, nagyon kedvező áron lehet hozzájutni a termékekhez, amelyek tartalmazzák.

Egy kevés is elég!

Mivel a retinol erős és hatékony, egy kevés is elég belőle. Nem kell sokat felvinni a bőrödre a krémekből, így tovább kitart egy doboz, mint gondolnád.

Ha rosszabbodik a bőröd állapota, az igazából jó jel.

Furcsának gondolhatod, de így igaz: ha a retinolos krémek használatának elején pattanások jelennek meg, ne ijedj meg, ez annak a jele, hogy a bőröd elindult a tökéletesség felé vezető úton, és épp tisztul.

A szemek és száj környékét kerüld ki!

A retinolos krémekkel óvatosan bánj a szemkörnyéken, ugyanis ott érzékeny a bőr, és nem kell rá ilyen erejű anyag.

Nem baj, ha egy kicsit hámlik a bőröd.

Ha a retinol tartalmú krémek használatának első néhány hetében hámlást tapasztalsz, az teljesen normális, azonban épp emiatt fontos, hogy kihagyd a szemed és a szád környékét, amikor bekened magad. Ez a hámlás a bőr regenerálódásának jele.

Mondj viszlátot a szemöldök gyantázásnak!

Ha ilyen típusú krémeket használsz, sokkal jobbat teszel a szemöldököd környékén lévő bőrrel, ha inkább a csipeszt választod.

Az arcmosás és a krémezés között hagyj egy kis időt!

Várj legalább 30 percet artisztítás és az arcod retinolos krémmel való bekenése között. Így lesz igazán hatékony és kíméletes az ápolás.

Óvatosan a bőrradírral!

Ritkán, azaz maximum heti egyszer radírozd le az arcbőrödet, és akkor is csak finom szemcséjű radírral.

Kötelező a fényvédő!

A retinol mellett se hanyagold el a fényvédő krémeket. Vigyázz a bőröd egészségére és feszességére, és kenj minden reggel fényvédőt az arcodra!

A retinolt orvosok is alkalmazzák.

A nagyon hatásos retinoid készítményeket orvosok is felírják bőrproblémákra és azoknak megelőzésére. Világszerte alkalmazzák őket, így bátran hidd el, csodákat tesz a bőröddel.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog