Termékek Menü

11 dolog, amit a fodrászod szerint azonnal abba kellene hagynod

Pedig lehet, naponta megteszed.

A hajápolás rutin dolog, megvannak a szokásaink a samponozástól kezdve, a szárításon át, a formázásig...mindenre. De lehet, hogy ezektől a szokásoktól a fodrászod a falnak menne. Mutatjuk, mitől áll égnek a frizuramesterek haja!

1. Piszkálod a töredezett hajvégeket

Rengetegen húzzák szét a töredezett hajvégeiket még jobban, mondván, úgy nem látszik majd annyira. Utóbbi lehet, hogy igaz, de ezzel csak ártasz a hajszálaknak. Ha zavar, nyisszantsd le a töredezést szuper éles ollóval, míg eljutsz a fodrászodig.2. Nedves hajat formázol hővel

Attól aztán tényleg megőrülnek a fodrászok, amikor megtudják, hogy valaki a hajvasalóval vagy más forró formázókkal nekimegy a nedves hajának. Sose tegyél ilyet, mert megégeted a hajszálakat, aztán lehet is levágni az egészet, mert helyrehozni nagyon nehéz lesz.

3. Hajkefével a nedves hajat

Sose keféld át nedves hajadat hajkefével, inkább használj ilyenkor ritka fogú fésűt, ha nagyon ki szeretnéd bogozni. Ez jó minden hajtípusra és nem nyúzza a hajtöveket.

4. Alvás copffal

Ha szorosan lófarokba fogod a hajad alváshoz, csak megtöröd vele a szálakat és a fejbőr is húzódik. Helyette inkább alkalmazz laza fonást, aminek a végét is extra finoman rögzíted.

5. Közvetlenül a hajra fújod a lakkot

Nagyot hibázol azzal, ha pár centire a fejedtől fújod rá a hajlakkot vagy száraz sampont. Felrázás után ugyanis sokkal jobb, ha minél távolabbról irányítod a hajra, így terjed szét szépen és nem hagy ragacsos foltokat.

6. Rossz hajgumit használsz

A befőttes gumihoz hasonlító hajgumi nem jó, csak töredezetté teszi a hajat és húzza. Helyette csak textilborítású változatokkal fogd össze a sörényed.

7. A hajtőnél kezded a fésülködést

A fodrászok szerint mindig a hajvégeknél kell kezdeni a fésülést, hogy elkerüld a gubancokat és a töredezést. Szépen fordítva haladva sokkal selymesebb végeredményt kapsz.8. Azért vágatsz, hogy jobban nőjön

Régi tévhit, hogy azért érdemes vágatni a hajból, mert akkor gyorsabban fog nőni. Pedig minden centi nyisszantás csak újabb hónapokat ad a kívánt hossz eléréséhez. Inkább moss kevesebbszer hajat, vigyázz a hővel és kondicionálj!

9. Erősen tisztító samponokat használsz

A főleg zsíros hajúaknak ajánlott extrán tisztító hatású samponok azokat a hasznos anyagokat, például olajokat is lemossák a hajadról, melyekre nagy szüksége van. Így ezeket túltermeli a szervezeted a hiány miatt, ami csak még erősebb zsírosodást eredményez.


10. Törülközős szárítás

Ha bármilyen módon felcsavarva, törülköző alatt szárítod a hajad, azzal megsérted a hajszálak felszínét, amitől a haj fénytelennek és sérültnek látszódhat. Szóval ezt jobb, ha elkerülöd.

11. Túl sokszor használsz száraz sampont

A száraz sampon nagyszerű találmány vészhelyzet esetére, ám ha már heti kétszer alkalmazod, az is soknak számít. Ezek a készítmények ugyanis rendkívül szárítják a fejbőrt, óvatosan kell bánni velük, mert gyengíthetik a hajat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Frizura