Termékek Menü

4 apró, de hatásos tipp pattanásos bőr ellen

Pattanásos a bőröd? Tippjeinkkel megszabadulhatsz a problémától és a bőröd újra ragyogó lesz.

A hormonális változások, a stressz, a fáradtság, a légszennyezés, mind-mind hozzájárulnak a faggyútermelés felborításához. Ezek az apró agressziók olyan mikrogyulladásokat hoznak létre, amelyek bőrhibákban nyilvánulnak meg. A bőr az arc egész területén zsíros, mitesszeres, pattanásos, súlyos esetben gyulladt lesz.  Mit tehetsz, hogy javíts a helyzeten? Eláruljuk!

Tisztíts!

Arctisztításnál használj olyan termékeket, amelyek szabályozzák a faggyútermelést, de közben nem szárítják ki a bőrt. Fontos, hogy naponta legfeljebb kétszer mosd meg az arcod, hogy ne fáraszd le a bőröd.

Radírozz!

Hetente kétszer kötelező egy-egy gyengéd bőrradírozás. Kinyítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel finomabbá teszi a bőrt.

El a kezekkel!

Egyrészt az sem tesz jót, ha koszos kézzel az arcodat fogdosod. Másrészt még ha nehezedre esik is, álld meg, hogy ujjal nyomkodd arcodon a pattanásokat. Használj inkább olyan krémet, amely csökkenti a faggyútermelést.

Sminkelés

Sminkeléshez válassz olyan sminkterméket, amely könnyű, nem zsíros, nem dugítja el a pórusokat. Figyelj arra, hogy bőröd és kezed tiszta legyen a sminkelés előtt. És nagyon fontos, hogy mindig alaposan mosd le a sminket a nap végén.

Kipróbálod ezeket a változtatásokat?

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog