Termékek Menü

4 bőrprobléma, amit az edzés okozhat

A szépségért meg kell szenvedni - ezért is járunk edzeni. Ugyanakkor a mozgásnak van egy-két negatív hatása is a bőrödre. Megmutatjuk, hogyan küzdj meg velük!

1. Bőrfertőzések

Akkor vagy a legnagyobb veszélyben, ha konditeremben edzel, hiszen a gépeken mindenféle bacilussal találkozhatsz. A legjobb védekezés, ha használat előtt és után letörlöd a gépeket.

2. Napégés

A szabadtéri edzés során muszáj védekezned a nap káros sugarai ellen, hiszen ráncos lehetsz, legéhetsz, vagy hiperpigmentálttá válhat a bőröd. Minden esetben használj naptejet és hidratáló krémet is, hogy elkerüld a bajt. A legjobb, ha a ráncok megelőzése végett speciális terméket használsz az arcodon.

3. Kidörzsölődés

Futóknál gyakori probléma a kidörzsölődés, ami égő, piros foltokat okoz a bőr felszínén. Legkönnyebben úgy védekezhetsz ellene, ha pont rád passzoló ruhában mozogsz. Ha megtörtént a baj, vegyél egy langyos fürdőt és használj fertőtlenítő krémet.

4. Akné

Ha túlságosan feszül rajtad a ruhád, a verejték a bőrödön marad, ráadásul a baktériumoktól sem tudsz megszabadulni. Ennek következményei a pattanások és az akné. Érdemes edzés után azonnal letusolnod és lengébb ruhákat hordanod.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog