Termékek Menü

4 szépségfogadalom, amit a bőröd szeretne, ha betartanál

Te is megfogadod időről-időre, hogy sokkal egészségesebben étkezel vagy rendszerezettebb leszel? Most viszont azt szedtük össze, hogy mit tanácsolna a bőröd, ha beszélni tudna!

 

Le a baktériumokkal!

Hetente egyszer mosd ki a sminkecseteidet, vagy legalább egy nedves törlőkendővel tisztítsd meg őket. Ha ezt nem teszed meg, könnyen aknés, mitesszeres, foltos lesz a bőröd a különböző, rajtuk megtapadó baktériumoktól.

Gyengéden a szemkörnyékkel!

Sokféle elmélet létezik arról, hogy hány éves kortól használjunk szemkörnyékápolót, de talán azt érdemes megfogadnod, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy szempillaspirált használsz. Ezt ugyanis erős mozdulatokkal távolítod el, ami után kell a bőrnek a kényeztetés és renegerálás.

Irány a kozmetikus!

Évszakváltásokkor látogass el mindenképpen a kozmetikushoz egy kis tisztításra vagy hidratáló kezelésre, mert a különböző könyezeti hatások másként viselik meg a bőrödet. Nyáron voltál már?

Csak a megfelelő termékek

Félévente viszgáld felül, hogy milyen termékekre van szükséged. Ha száraznak érzed a bőröd, derítsd ki, hogy víz- vagy zsírhiányos-e. Nem mindegy! Ha a bőröd hajlamos a megerszkedésre, ne arcradírt használj, hanem kémiai hámlasztást. De ugyanígy érdemes áttekintened az alapozókat, korrektorokat, tisztítókat és maszkokat is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog