Termékek Menü

5 egészséges újévi fogadalom, amit tényleg könnyű betartani

Ezeket nem csak kitalálni könnyű, de megvalósítani is - az mindennapjaid pedig sokkal egészségesebbek lesznek tőlük.

Egy év kezdete nagyszerű alkalom arra, hogy átgondold, min érdemes változtatni azért, hogy még fittebb és egészségesebb legyél. Azonban gyakran esünk abba a hibába, hogy olyan dolgokat írunk el magunknak, melyeket nem is olyan könny betartani így csak kudarcokat élünk át és feladjuk az egészet. Pedig vannak olyan újévi fogadalmak is, melyeket valóban képes leszel betartani és sokkal jobban is érzed majd magad tőlük!

1. Evés ésszel

Amikor úgy eszel, hogy rendesen odafigyelsz az ételre és megadod neki a kellő tiszteletet, sokkal jobban fog esni és nem esel olyan hibákba, hogy habzsolsz vagy feleslegesen nassolsz. És így arra is törekszel majd, hogy a megfelelő mennyiséget fogyaszd és pontosan olyan tápanyagokat, melyek nélkülözhetetlenek. Legyen egy napirended az étkezésben, azt tartsd is be és szánj rá elég időt!

2. Aludj és ébredj mindig ugyanakkor

Ez egyrészt azért fontos, hogy betartsd azt, hogy mindig elegendőt aludjál, ugyanakkor rendszert is visz az életedbe, amit a tested nagyon meg tud hálni. A szakértők szerint a jó és rendszeres alvásidő kipihenté és sokkal frissebbé tesz és segít szervezeted optimális működését.

3. Találd meg a megfelelő edzést

Nem csak az a fontos, hogy eleget mozogj, hanem  az is, hogy ezt a számodra legjobb módon tedd. Ha nem szeretsz futni, akkor ne ródd a kilométereket, inkább keress táncos vagy pörgős edzéseket, jógát, vagy akár falmászást. A lényeg, hogy olyat válassz, amit imádsz csinálni és amire a testednek szüksége van.4. Hagyd a cukrot!

Ha nem is tudsz teljesen felhagyni a cukorral (és nem is kell), csökkentsd a napi adagodat. Ez nem megy egyik lépésről a másikra, lassan végezd el a folyamatot, válts édesítőre ahol lehet és kerüld a túlcukrozott ételeket. Ezzel csökkented például a szívbetegségek kockázatát is.

5. Igyál több vizet

Ha eddig nem tudtad erre rászoktatni magad, akkor itt az ideje, hogy legalább 1,5-2 liter vizet megigyál naponta. Nem is tudod mennyi jót teszel ezzel a szervezetednek és a szépségednek is! Legyen kéznél mindig egy teli pohár ás akár állíts be a telefonodon emlékeztetőket arra, hogy igyál egy kis folyadékot.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog