Termékek Menü

5 gyors ápolási tipp göndör hajú lányoknak

Így könnyen formázhatod a hajad.

A göndör haj amilyen gyönyörű tud lenni, olyan sok nehézséget okozhat, ha az ápolásról vagy formázásról van szó. Persze csak akkor, ha nem vagy elég felkészül! Szerencsére van a tarsolyunkban pár jól működő módszer, amit alkalmazhatsz!

1. A megfelelő sampon

Kerüld azokat a samponokat, melyek nagy arányban tartalmaznak szulfátokat, mert ezek száríthatják a göndör fürtöket. B5 és E-vitaminra van szükséged és nem rossz, ha olyan ápoló anyagokat is tartalmaz a sampon, mint a kókuszolaj, vagy az aloe vera. Válassz körültekintően, mert egy rossz sampon sok kárt okozhat.

2. Gyengéd balzsamok

A balzsamot mindig úgy használd, hogy az ujjaiddal oszlatod szét szépen a tincseken, több részre választva azokat, így fésűt ne is használj. Amikor már mindenhova jutott belőle, masszírozd, nyomogasd finoman a hajadba a tápláló anyagot, amivel rugalmasabbá is teszed a fürtöket.3. Pakolások és hidratálás

Ha úgy érzed, hogy a hajadnak extra táplálásra van szüksége, akkor érdemes regeneráló, hidratáló pakolást feltenned, ami a hajszálak belsejében hat. A kókuszolajos termékek nagyon jók erre a célra. Kókuszolajat egyébként önmagban is feltehetsz a hajadra egy-két órára, annak is van hatása, csak nagyon alaposan le kell mosni, hogy teljesen eltávolíthasd.

4. Hanyagold a szilikont

Az olyan termékek, melyek szilikon tartalmaznak, általában dúsítanak és fényesítenek, de nehezek, ezért a göndör hajat csak lapossá, élettelenné tehetik. Olyan hajformázó krémekre van szükséged, melyek könnyedek, nem szárítanak és a rugalmasság megőrzése a céljuk. A göndör hajra való habok például tökéletesek.

5. Frissítés napközben

A göndör haj könnyen kiszárad, amit orvosolhatsz napközben ápoló, vizes permettel. Itt jó, ha van a permetben kókuszolaj, vagy akár aloe. Ugyanakkor amikor ellaposodik a frizurád, csak hajolj le és borzold át az egészet. És egy bónusz tipp: amikor nincs idő hajmosásra, engedd ki és úgy állj a tus alá - a pára csodákat művel a fürtökkel!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog