Termékek Menü

5 dolog, ami ingyen szépíti a bőrödet

Ami a testet illeti, minden mindennel összefügg, így néhány életmódbeli változtatással a bőröd is kivirulhat!

Azt már tudjuk, hogy a bőr minősége romlik, ha dohányzunk, nem védjük magunkat a nap káros sugaraitól, vagy dehidratáltak vagyunk, van azonban egy kevéssé emlegetett faktor, mely idő előtt öregíti a bőrt: a stressz okozta károsodáson lehet persze külsőleg javítani, de elengedhetetlen néhány egészséges szokás beiktatása is. És ami a legjobb, nem kerülnek egy fillérbe sem!

Gyakorold a mélylégzést

A stressz klasszikus tünete a felületes, gyors légzés, ezért ha rákényszeríted magad arra, hogy az ellenkezőjét csináld, az meg is nyugtat. Ráadásul a testedben többségbe kerül az oxigén a széndioxiddal szemben, mely energetizáló hatással van az egész testedre, kívül-belül pozitív változásokat észlelsz, ha magadévá teszed a módszert.

Aktiváld magad!

Amíg a testednek a legtöbb helyzetben az a jó, ha nyugodt és relaxált, ezt a legkönnyebben úgy érheted el, ha egyébként edzel, az izmok jobban el tudnak ernyedni, miután megfeszítették őket. Az edzés növeli a tüdőkapacitást is, ezáltal több oxigén jut a szervezetedbe, a keringést is javítja, mely szintén jó hatással van a bőrödre és még a kortizollal is felveszi a harcot, mely több kutatás szerint szerepet játszik a bőr öregedésében.


Az étkezés kulcsfontosságú

A magas kortizolszint arra késztet, hogy zsíros és cukros ételeket egyél, melyek a bőröd ellenségei. Két módon harcolhatsz ellene most, hogy ezt már tudod: nem maradsz éhes, mindig tartasz a közelben egészséges fehérjét (sovány húst, sajtot, mandulát), így nem leszel farkaséhes és nem választasz rosszul. A másik jó módszer pedig, hogy elfogadod a késztetést és csak egy-két falatot eszel abból az egészégtelen csokiból, csipszből vagy bármi is legyen a választottad. Az egyébként kiegyensúlyozott étrendbe belefér néhány egészségtelen falat.

Szépülj alvás közben

Az alvás a legolcsóbb és leghatásosabb természetes szépítőszer. Ha sokat stresszelsz és vagy éppen ezért nem is alszol eleget, akkor ezt rengeteg más a bőrödre és az egész testedre káros tünet követi: rossz kedv, depresszió, túlevés, túlzott koffeinbevitel, a regenerációsképesség romlása és a fáradtság miatt kihagyott edzések. Soha ne gondolj luxusként az alvásra!

Szexre fel!

Amellett, hogy az egyik legjobb stresszűző tevékenység, testmozgásnak sem utolsó. Ráadásul segít egyensúlyba hozni a szervezeted hormonháztartását, ami sok bőrproblémától megszabadíthat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog