Termékek Menü

5 dolog, ami rettentően gyorsan öregíti a bőrt

Sokkal tovább megőrizheted bőröd fiatalságát, ha csak egy kicsit jobban odafigyelsz rá. Elárulunk 5 fontos dolgot.

 

Nem is gondolnád, mennyi minden van hatással a bőrödre. A táplálkozás, az életmódod, a lakóhelyed mind hatással lehet arra, hogy mennyi idősen kezdesz el ráncosodni. Néhány apró változtatással tovább tarthatod feszesen és ránctalanul a bőrödet.

 

Napvédő krém nélkül egy lépést se!

Nem véletlenül olvashatsz ennyit a fényvédő krémek fontosságáról. A napsütés jót tesz a bőrödnek, de csak akkor, ha fényvédővel véded meg a káros sugarak elől. Ha nem kerül rá napozás előtti és utáni krém, a ráncok idő előtt kialakulnak.

Mindig távolítsd el a sminket!

Ugye még a legnagyobb buli után sem mész sminkben aludni? Na azért! Sajnos még a legjobb minőségű sminkek is ártanak a bőrödnek, ha 24 órán kereszül rajta maradnak. Nem jut levegőhöz a szemkörnyék, eltömődnek a pórusok, kiszárad az arc, és megjelennek a ráncok. Ezt pedig te sem akarod, igaz?

Dobd el a cigit örökre!

Az egész testedet károsítja a dohányzás, beleértve a bőrödet is. Az ujjaid besárgulhatnak, a fogaid egészsége megromlik, és az arcod is egyre ráncosabb lesz, a nyakad bőréről nem is beszélve. Azonnal szokj le a cigiről, ha 40 felett is feszes bőrre vágysz!

Kötelező eleget aludni!

Már egy néhány napig tartó alváshiány után látható a bőrön a fáradtság, lestrapáltság. Gondolj bele, ha ezt rendszeresen csinálod, milyen hamar öregebbnek tűnsz majd a korodnál. Naponta minimum 7 óra alvásra van szüksége a szervezetednek. Sajnos az sem mindegy, hogy ez az időszak hánykor kezdődik el. Igyekezz este 11 előtt ágyba kerülni, ugyanis ekkor a legpihentetőbb az alvás.

 

Mindig hidratálj!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a hidratálás fontosságát! Nem csak napi 2-3 liter vízre, de amellett hidratáló krémekre is szükséged van. Reggel és este is kend be a bőrödet a típusának megfelelő hidratálókrémmel!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog