Termékek Menü

5 egyszerű gyógyír a napégésre

Kevésbé fog fájni és gyorsabban is gyógyul!

Hiába olvasod el minden évben a napvédelemről szóló cikkeket, fogadkozol, hogy ezúttal betartod az utasításokat és bőszen kened majd magad, megtörténhet a baj. Rosszul mérted fel, mennyi ideje kented be magad, vagy csak kimaradt véletlen egy terület? Ha már csak akkor kapcsolsz, amikor vörös és ég a bőröd, akkor is van segítség!

 

1. Igyál vizet

Ha hosszú órákat töltesz a napon, valószínűleg ki is száradtál. Igyál sok vizet, mert segít enyhíteni az UV-károsodást.

2. Gyógyítsd

Ha valóban súlyosnak érzed az égést, hólyagos és érzékeny az érintésre, szerezz be gyógyszertárból gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású krémeket.

3. Hidratálj

Akár enyhébb, akár súlyosabb az égés, a hidratálás nagyon fontos, még a hámlás is elkerülhető egy jó krém segítségével, gyorsítja a gyógyulást és enyhíti a károsodás mértékét. A napi szokásos kettő mellé iktass be még egy harmadik hidratálást is, pillanatok alatt el fogja nyelni a bőröd.

Az arcodra próbáld ki Age Control Complex nappali ránctalanító krémet, mely még 15 faktoros napvédelemmel is ellátja a bőröd, ami ilyenkor is nagyon fontos.

Ha nem csak az arcod pirult meg, használd a Helia-D Krémes hidratáló testápolót.

4. Hűtsd

Az égett bőr gyulladt, ezért forró, hűteni kell. A hidegvizes zuhany, a hűs, nedves törölköző vagy egy zacskó jég sokat javíthat a helyzeten és abban a pillanatban elkezdheted, amint rájöttél, hogy megégtél.

5. Tartsd távol magadtól a szappant

A bőrnek hidratálásra van szüksége, hogy meggyógyítsa magát, tehát semmi nem tesz jót neki, ami szárítja. Olyasmi is irritálhatja a sérült bőrt, ami máskor jó hatással van rá. Szerezz be egy olajosabb, kevésbé habzó tusfürdőt!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog