Termékek Menü

5 módszer barna haj természetes világosítására

Ha nem szeretnéd elveszteni hajfestés-szüzességedet, de azért világosabb hajra vágysz, van néhány ötletünk.

Megkímélnéd a hajad, de egy kis színfrissítésre vágysz? Próbáld ki a házi, szőkítő hatású megoldásokat, amelyek egyáltalán nem ártanak a tincseidnek, de csodás eredményt érhetsz el velük akkor is, ha természetes melírt szeretnél, és akkor is, ha ombrét varázsolnál magadnak.

1. Kamillatea

Ha igazán sötét sörénnyel rendelkezel, és arany fényt szeretnél neki adni, főzz kamillateát 2-3 filterrel vagy szárított kamillából. Hagyd állni 10 percre, majd mikor kihűlt, öltsd le vele a hajad, és hagyd így éjszakára. Ezt a rituálét annyiszor elvégezheted, ahányszor csak akarod, nem károsítja a hajszerkezetet.

2. Citrom

Vágj félbe egy citromot, és húzogasd végig a hajad szőkíteni kívánt részein. Nyomkodd bele jól a levét a tincseidbe, majd ha teheted, menj napra, hogy a napfény még jobban segítse a szín világosodását.

3. Fahéj

Nem csak nagyon finom, de remek hajvilágosító eszköz is a fahéj. Keverj össze 10 evőkanál fahéjat vízzel csomómentesre. Mosd meg a hajadat, tedd rá a végekre kedvenc balzsamodat, majd ehhez add hozzá a fahéjas-vizes keveréket. Hagyd rajta 5-10 percre majd mosd le. Néhányszor ismételd meg a műveletet egy héten, és látni fogod, hogy csodát tesz a hajszíneddel.

4. Vodka

Bizony, jól olvastad! Ha az oroszok kedvenc alkoholját és egy kis szódabvizet összekeversz, majd egy fújós flakonba teszed, azt pedig a hajadra spricceled naponta egyszer, hamarosan igazi természetes melírral büszkélkedhetsz majd. A hatás dupla, ha a napon szárítod meg a hajadat a művelet után.

5. Szódabikarbóna

Ahogy konyha tisztításra, úgy hajszőkítésre is alkalmas a szódabikarbóna. Kéthetente egyszer keverj össze vizet egy evőkanál szódabikarbónával és moss vele hajat. Az eredmény már 3 mosás után látható lesz!

Kipróbálod?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog