Termékek Menü

5 samponozási hiba, avagy így mosd helyesen a hajad!

Azt hitted, nem is lehet elkövetni hibákat egy olyan egyszerű művelet közben, mint a samponozás?

A hajmosásnak is ugyanúgy megvan a maga technikája, mint mondjuk a sminkelésnek vagy a gyantázásnak, hiába tűnik ezeknél jóval egyszerűbbnek. Eláruljuk, hol hibázhatsz.

Ugyanazt a sampont használod az év 365 napján

Muszáj néha teljesen lecserélned egy-két hétre a sampont, akkor is, ha találtál egy nagyon jól bevált darabot. Néha kell a hajadnak egy kis pihenés, egy más textúrájú és anyagokból készült sampon formájában, majd visszatérhetsz a megszokotthoz.

Nem vizezed be rendesen a hajadat

Ahhoz, hogy hajat moss, nem nedvesíteni, hanem rendesen totálisan vizesíteni kell a hajat, mert csak így tudod alaposan kimosni belőle az összes szennyeződést és hajformázó szert.

Mindig ugyanoda kezded el felvinni a sampont

Általában a fejtetőd közepétől kezded eloszlatni a sampont, igaz? Nos, néha ezen változtatni kell, különben kiszárad az a pont, és több zsírt kezd termelni. Kezdd néha a nyakadnál vagy a homlokodnál.

Kaparod a fejbőrt

Jaj, ne, csak körömmel mosást ne! Mindig kizárólag az ujjbegyeiddel vagy a tenyereddel dolgozz, sose érj körömmel a fejbőrhöz, sem a hajhoz, mert nagyon meggyötröd ezekkel.

Forró vízzel mosol hajat

Ezzel jól megégeted a fejbőrödet, és olajosodásra készteted, illetve a hajszálaid is töredezhetnek. Csak langyos vizet használj!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog