Termékek Menü

6 hiba, amit elkövetsz hajvasalás közben

Sokan naponta használnak hajvasalót, mégis vannak olyan hibák, amiket még ők is elkövetnek!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum,hajápolás, hajhullás, hajhullás ellen, kopaszodás, helia-d, hajvasalás

A szép egyenes haj szerencsére nem álom, mert nem csak a fodrász készíthet neked szuper sima frizurát, de egy hajvasaló segítségével otthon is összehozhatod. Vannak, akik naponta használnak hajvasalót, mégis sok olyan hiba van, amit még ők is elkövetnek. Összegyűjtöttük, mire figyelj, a szép végeredményt akarsz!

1. Nem készíted elő a hajvasalást

Ugyan a hajsimító balzsamok és samponok önmagukban eredményeznek tökéletesen egyenes tincseket, az előkészítésben nagyon fontos szerepet játszanak. Ezért ha vasalod a hajad, használj előtte ilyen termékeket. Hajmosás után pedig a törülközővel csak itasd át a hajad, sose dörzsöld.

7 dolog, amit a francia nők soha nem tennének a hajukkal

2. Nem jó irányban szárítod

A szakértők azt javasolják, hogy mindig úgy szárítsd meg a hajad olyan 80%-osan szárazra, hogy a szárítót folyamatosan közelítve és távolítva, a fejét lefelé tartva csökkented a nedvességet. Ezután vagy tegyél bele ápolót, ha kell és hagyd magától megszáradni teljesen, vagy szárítóval és hajkefe segítségével formázd egyenesre, amennyire tudod.

3. Még nedves a hajad, amikor vasalnád

Ha csak egy pici felszálló párát is látsz, amikor elkezded a hajvasalást, azonnal hagyd abba. A haj sosem lehet nedves, amikor vasalod, mert akkor súlyosan károsodhat. Ugyanígy károsak lehetnek azok a formázók vagy ápolók, melyeket a száraz hajra viszel fel és nem működnek jól a hajvasalóval.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum,hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, helia-d, hajvasalás

4 dolog amit tudnod kell, mielőtt levágatod a hajad

4. Nem használsz hővédő termékeket

Pedig kellene! Hiába vasalod ugyanis szárazon a hajad, a hő nem feltétlen tesz jót neki, ezért a védelem érdekében használd a megfelelő termékeket. Főleg, ha gyakran vasalod a sörényedet.

5. Nem választod szét a hajad

Ha csak logikátlanul elkezdesz random tincseket egyenesíteni, előfordul, hogy egy-kettő kimarad, vagy nem mész át rajta elégszer a vasalóval. Azt is ki kell tapasztalni, mennyiszer kell átvasalnod a hajad a szép végeredményért, mert a túl sok felesleges lehet.

6. Ezer éves hajvasalót használsz

Bizony, lehet, hogy nagyon szereted régi hajvasalódat, de idővel mindig fejlődik a technika, így érdemes lecserélni. Azt is nézd meg, hogy anyaga megfelelő-e a számodra, illetve nem túl vastag-e a lapja. 

12 tipp, amitől nagyon gyorsan fog nőni a hajad

Tartalomhoz tartozó címkék: blog