Termékek Menü

Jobb vagy bal? Ezen az oldalon ajánlott aludni! Eláruljuk, miért!

Nem is gondolnád, hogyan befolyásolja szervezete működését.

Az életünk egy jelentős részét alvással töltjük, és mint az kutatások során kiderült, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik oldalunkon fekszünk közben. a testhelyzet ugyanis hatással lehet az egészségünkre - és a tudósok bizonyították, hogy sokkal jobb a bal oldalunkon aludni. De miért?

Hatékonyabban működik a nyirokrendszer

A nyirokrendszer felelős azért, hogy testünkből eltűnjenek a hulladékok és méreganyagok. Ennek a rendszernek a legnagyobb, mellkasi csöve a bal oldalunkon helyezkedik el, ezért amikor ezen az oldalon alszunk, segítjük a hulladékok áramlását, feldolgozását. A szintén a nyirokrendszerben áramló fehérjék és zsírok pedig gyorsabban jutnak el a szövetekbe.
Jobban dolgozik a lép

A lép a nyirokrendszer legnagyobb szerve, ami láss csodát, szintén a bal oldalunkon helyezkedik el. Ezért ha így alszol, a gravitáció segíti ide áramlani a szennyeződéseket, melyeket ezáltal hatékonyabban szűr ki a lép.

Könnyebb megbirkózni a szennyeződésekkel

A vékony és vastagbél közötti ileocecal szelep szintén a bal oldalunkra esik, így ha azon alszunk, megkönnyítjük, hogy a hulladékanyagok átkerüljenek rajta keresztül a vastagbélbe. Ettől pedig a vastagbél gyorsabban tudja végezni a feladatát.Megelőzhető az éjszakai gyomorégés

Ha gyakran van problémád éjszakai gyomorégéssel, segíthet a megelőzésben az is, ha a bal oldaladon szenderedsz el. Így ilyenkor nehezebben áramolhatnak mindenféle anyagok a gyomrodból a nyelőcső felé.

Nem terhelhető túl a máj

Nem kell minden szerv tevékenységét gyorsítani, a jobb oldalon található májnak például az a jó, ha inkább lassítod kicsit azzal, ha a másik oldaladon alszol. Így ugyanis nem tud túltelítődni különböző méreganyagokkal.

Jó a szívnek

A szíved bal kamrájába érkezik a tüdőből áramló vér, amit aztán tovább pumpál a tested több részébe. Ha a gravitáció ezt a folyamatot tudja támogatni, azzal nagyon jót teszel a szívednek, ami így könnyebb munkát végezhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog