Termékek Menü

6 trükk, amitől azonnal rendbe jön a hidegtől száraz bőröd

Vége a piros, fájdalmas foltoknak!

Akinek érzékeny bőre van, az tudja, hogy amint hidegebbre fordul az idő, megjelenhetnek fájdalmas és piros száraz foltok a bőrfelületen, melyeket jó megelőzni. Összegyűjtöttük azokat a trükköket, melyekkel puha és hidratált lehet a bőröd a hűvösben is.

1. Új termékek

Nézd meg jól, milyen hidratálót használsz és ha kell, válts olyanra, ami legalább az egyiket tartalmazza a következők közül: tejsav, szorbit, hyaluronsav, vagy alfa-hidroxi sav. Ezek ugyanis mind segítenek megkötni a nedvességet.A shea vaj, mandulaolaj, vazelin, és a különböző ásványi olajak szintén nagyszerűek a száraz bőrre!

2. Párologtató

Télen a levegő alacsony páratartalma is elsegíti a kiszáradást, így hasznos, ha beszerzel a lakásba egy párologtatót. Főleg a hálószobában érdemes ezt elhelyezni, így alvás közben könnyebben regenerálódik majd a bőröd.

3. Okos tusolás

Sose zuhanyozz forró vízben, inkább kellemesen langyosban, maximum 10 percig. Utána finoman itasd szárazra a bőröd és három percen belül kend át tápláló testápolóval.

4. Hagyd a szappant

Ilyenkor az különösen szárít és főleg az antibakteriális változatoktól köszönj el. Ezek ugyanis a hasznos baktériumokat is eltávolíthatják a bőrödről. Ugyanakkor nélkülözd az alkoholt tartalmazó termékeket is.5. Figyelj az öltözködésre

A gyapjú pulóvereket cseréld pamutra, mert az nem irritálja gy a bőrödet. Ez igaz arra is, hogy minél puhább törülközőket használj és az öblítőből is kímélőt válassz!

6. Helyes táplálkozás

Fogyassz minél több olyan ételt, melyek nagy mértékben tartalmaznak omega 3 zsírsavakat (tengeri halfélék, lazac). Ezekkel véded a bőrfelületet és ellenállóbbá teszed. Ugyanakkor kerüld a magas glikémiás indexű táplálékokat, melyek gyulladásokhoz, irritációhoz vezethetnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog