Termékek Menü

6 dolog, amit tudnod kell a vízivás fontosságáról

A szupermodellek állítólagos első számú szépségtitka, nyolc pohár a minimum naponta, a legegészségesebb folyadék – ezt már tudod, találtunk azonban néhány kevésbé ismert tényt a vízivás fontosságáról.


Kép: Europress

Hatással van a produktivitásra

Kutatások azt találták, hogy csupán négy vízivás nélkül töltött óra után csökken az energiaszintünk, rosszkedvűek leszünk és nagyobb valószínűséggel fájdul meg a fejünk, mindezek pedig a produktivitás rovására mennek.

Okosabbak leszünk tőle

Egy brit kutatás talált összefüggést aközött, hogy a diákok vizet vittek magukkal a vizsgára és aközött, hogy jobban teljesítettek társaiknál. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vízivástól minden választ tudni fogunk, de segítheti a gondolkozás kitisztulását.

Nem elegendő a hidratált bőr eléréséhez

Az extrém dehidratáltság persze hatással lehet a bőrünk állapotára, de a külsőleges ápolás legalább annyira fontos, próbáld ki a Helia-D Aquaboom szuperhidratáló krémgélt, mert könnyű, gyorsan felszívódik, mégis intenzív és tartós hidratálást biztosít a száraz bőr számára!

Megelőzhető vele a másnaposság

Tudjuk, hogy az alkohol dehidratál, főleg azért, mert felgyorsítja a vese működését, vagyis többször megyünk mosdóba, mint egyébként tennénk. A megoldás a vízfogyasztás az alkohol mellett, és nem csak utána! A leghatásosabb megelőző módszer, ha minden pohár alkohol után egy pohár vizet is iszunk. Kérd ki a pultnál egyszerre mindkettőt, hogy ne feledkezz el róla!

Üzemanyag az izmok számára

A dehidratáltság egyik legfőbb tünete a fáradtság, ez pedig azzal járhat, hogy el sem megyünk edzeni. Másrészről pedig az izmok vizet veszítenek edzés alatt, ha pedig nincs elég víz a szervezetünkben, gyorsabban fáradnak el az izmaink.

Segít a súlyvesztésben

Tévhit, hogy nem szabad vizet inni étkezés közben, sőt, egy pohár víz segíthet abban, hogy az agyban előbb bekövetkezzen a teltségérzet, ezáltal kevesebbet együnk. A gyomorkorgásról azt tanultuk, hogy éhséget jelez, pedig szomjúságra is utalhat.
Felnőttkorban évente átlagosan egy kilót hízunk, a megfelelő vízbevitel (amennyiben egyéb körülmények változatlanok maradtak) pedig egy év alatt átlagosan 1,2 kiló súlyveszteséget okozott a vizsgált személyeknél.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog