Termékek Menü

6 dolog, amitől fokozottabban ráncosodik a szemkörnyéked

Ugye te sem szeretnéd, ha ez a terület idő előtt feltűnően ráncos lenne? Mutatjuk, hogy mire figyelj, hogy ez ne történhessen meg! 

Hogy mi okozhatja a szemkörnyék fokozott ráncosodását? Ez a 6 legfontosabb tényező, amik közül szerencsére a legtöbbre kis odafigyeléssel te is befolyással lehetsz!

1.) A genetika és a kor

Na, igen: ez az egy, amin nem tudsz segíteni, úgyhogy a legjobb, ha ezzel kezdjük! Nagyban függ a genetikától, hogy kinek mennyire mélyek a ráncok ezen a területen, vagy éppen kinek mennyire táskás a szemkörnyéke. Ahogy öregszünk, a szem alatt lévő vékony bőr is egyre inkább kiszárad, elveszti rugalmasságát, ezért itt fokozattabban kell figyelni arra, hogy visszaadjuk a bőr nedvességtartalmát - ezt a normális folyamatot tehát maximum lassítani lehet a megfelelő hidratáló- és feszesítőkrémek vagy kezelések segítségével. Így első körben azt tanácsoljuk: találd meg a számodra legjobb terméket!

2.) Dohányzás

Reméljük, hogy ezt nem is kell mondanunk, mert már úgyis tudod! Bizonyított tény, hogy a dohányzás nem csak fakóbbá és sárgásabbá teszi a bőrt, de a szem körüli ráncok is mélyebnek és sötétebbek egy dohányos arcán...Úghyogy ha még nem tetted, akkor itt az ideje, hogy abbahagyd a füstölgést a szépséged érdekében!

3.) Grimaszolás, arckifejezések

Ezek szintén olyan természetes és mindennapi dolgok, amiken nem kell feltétlenül változtatnod! A nevetés, a különböző önkéntelen grimaszok vágása (pl. homlokráncolás) mind elmélyíthetik ezeket a ráncokat, de ezek közül van, amin úgysem tudsz (és nem is akarsz) "javítani", hiszen nem élheted le az életed úgy, hogy végig fapofát vágsz, igaz? Épp ezért itt is a megfelelő hidratáló, a sok víz és esetleg néhány szépségkezelés a megoldás, így ezt a folyamatot is lelassíthatod. De persze, ha vannak olyan grimaszok, amiken szeretnél változtatni, akkor figyeld meg, hogy melyek ezek, mikor vágod őket, és próbáld meg egy picit visszafogni: biztos sikerül!

4.) A túl sok napozás

Ez sem újdonság, igaz? Nos, nem véletlenül visel az összes celeb óriási karimájú kalapot és napszemüveget a strandon! Ők is jól tudják, hogy a káros UV sugárzás nem csak pirosassá, szeplőssé teszi a bőrt, de a ráncok is elmélyülhetnek miatta. Az érzékeny szemkörnyékre pedig ez különösen igaz, itt még több finom vonalka megjelenhet, ha nem ügyelsz a megfelelő napvédelemre!

5.) Nem megfelelő bőrápolás

Ha nem figyelsz oda erre, akkor bizony már a 20-as éveidben találkozhatsz az első szarkalábakkal! Ahogy már korábban is említettük: találd meg a megfelelő termékeket, amelyekkel hidratálni tudod az arc e területét! A kollagént, termálvizet, különböző tápláló olajokat és növényi hatóanyagokat (pl. körömvirág kivonat) tartalmazó krémek pl. óriási segítséget tudnak nyújtani ebben.

6.) Rossz táplálkozási szokások

Bizony-bizony, mert az vagy, amit megeszel! A vitaminhiány is okozhat fokozott ráncosodást, ezért pakold tele a tányérod friss zöldséggel és gyümölccsel a csokis fagyi helyett! Amikre különösen szüksége van a bőrödnek: C és E vitamin, antioxidánsok és omega 3 zsírsavak. Ja, és persze igyál sok-sok vizet vagy frissen facsart gyümölcsleveket, smoothie-kat!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog