Termékek Menü
0

6 egészséges indok, hogy megigyál egy pohár bort a vacsorához

Többé ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod, hiszen tényleg jót tesz a szervezetnek: mutatjuk is, hogy miért! 

1.) Segíti az emésztést

Gasztroenterológus szakorvosok szerint, egy pohár vörös bor növeli azoknak a jótékony baktériumoknak a számát, amelyek segítik az emésztést és a bélműködést. 

2.) Jót tesz a szívnek

Ez talán nem újdonság! A vörös bor antioxidánsokat tartalmaz, amik azzal mérsékelik a szívbetegségek kockázatát, hogy csökkentik a szervezet LDL ("rossz koleszterin") szintjét. 

3.) Az arcbőrödet is megszépíti

Hogy hogyan? Nos, ma már létezik olyan tokaji aszús arckrém, amelyben ez az összetevő felel a bőr hosszan tartó tápláltságának, üdeségének és hidratáltságának megőrzéséért. Ezek a krémek megszüntetik a fájó feszülő érzést az arcbőrön, tehát első sorban a vízhiányos, illetve érzékeny bőrűeknek ajánlott. A tokaji aszú és az esszencia egyébként vitalizáló hatású is, így mindenképp érdemes kipróbálni!

4.) Csökkenti a depresszióra való hajlamot

Míg a komoly alkoholizálás viszont növeli ezt, addig az esti egy pohár bor a pszichológusok tapasztalatai szerint inkább csökkenti a páciensek negatív érzéseit és szorongásait. Tanulmányok mutatták ki, hogy akik egy-egy pohárral megisznak a vacsorájukhoz egy jó minőségű, finom bort, azoknál kisebb mértékben fordult elő ez a mentális betegség.

5.) Fejleszti a memóriát

Bizony! A polifenolok (amik egyébként megtalálhatóak a teában, kakaóban és a piros gyümölcsökben is) segítik a memória fejlődését és csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát is.

6.) Segíti a fogyást

Egy új kutatás szerint a vörös borban található piceatannol segíti a zsírsejtek lebontását, ezáltal pedig a gyorsabb fogyást. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Főoldali termékajánló

Sejtmegújító
Nappali krém

A ránctalanító hatású argán őssejt a bőrfelszín
legmélyebb rétegébe, az irharétegbe
is képes bejutni.

Bővebben

Micellás Sminklemosó Víz
Gyengéden tisztítja és ápolja az arc bőrét.
Bővebben

Regenero Korpásodás elleni sampon
Hatékonyan tisztítja meg
fejbőrt a korpától, segít megakadályozni a
korpa újbóli kialakulását.

Bővebben

Kiszállítás 8000Ft fölött

INGYENES KISZÁLLÍTÁS
8000 FT FÖLÖTTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!