Termékek Menü

6 hazugság, amit a fodrászod mondhat

Ha a következő mondatokat hallod a székben ülve, akkor inkább fogd a cuccod és fuss! Borbás Norbi, a Barberry szalon fodrásza őszintén beavatott minket a hajszobrász szakma "csúsztatásaiba".

1. A vékonyszálú hajat rövidre kell vágni

A vékonyszálú hajat nem szabad összekeverni az elvékonyodott hajvégekkel. A puhítással tartást lehet adni a hajnak, viszont ez nem egyenlő a ritkítással, mert itt a formán finomítanak, nem a hajtömegből vesznek el.

2. Ha rövidre vágja a hajad, megerősödik

Ha valakinek alapvetően kevés, vagy gyenge a haja, a hajhossz ezen nem változtat. Maximum a látszaton lehet javítani, de ehhez nem kell felnyírni egy női hajat. Nyugodtan növeszd, viszont az elhalt, elvékonyodott hajvégeket mindenki kiszúrja, ezért érdemes rendszeresen vágatnod.

3. Gyakran kell vágatni a hajad

Nem lehet átlagot vonni, mert hajtípusonként és formánként változik az, hogy milyen időközönként van igazításra szükség.

4. Nyugodtan moshatod naponta a hajad

Ha a fodrász nem egy napi használatra kifejlesztett sampont ajánl neked, akkor nem érdemes 1 hétnél gyakrabban hajat mosnod. A profi termékek eltávolítják a hasznos rétegeket a fejbőrödről, ezáltal védekezésképpen zsírosodni fog a hajad, a szálak végei kiszáradnak és a tartása sem lesz az igazi.

5. A hajolajakat száraz hajra kell kenni

Vizesen sokkal könnyebben felszívja az olajat a hajad és nem kell literszámra használnod belőle. Így fényesebb, jobb állapotú lesz a frizurád, mert az olaj védőréteget képez, és a hajszárítóval is nehezebben tudod kiszárítani belőle az anyagot, mint ha szárazon használnád.

6. A feketéből szőke hajat lehet csinálni 1 alkalom alatt

Ha a fodrászod belemegy ebbe a kísérletbe, ne hagyd magad. A világosítást csak akkor kezdd el, ha van türelmed akár több alkalmat kivárni a kívánt célig. Egy sötétre festett hajból egy extra világosat a legjobb fodrász, a legjobb anyagokat használva sem tud úgy átszínezni, hogy egyáltalán ne károsodjon a hajad. Érdemes apró lépésekkel haladni, gyengébb anyagokkal.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog