Termékek Menü

6 szemfesték hiba, amit szinte mindenki elkövet

Fel a kezekkel, ha már nyomtad szemen magad a szemceruzáddal vagy tusoddal, vagy ha pont akkor tüsszentettél mikor a szemed festetted, és mindened tiszta fekete lett! Viszont a hasonló fürdőszobai baleseteken felül vannak olyan technikai bakik, amiket sokan elkövetünk, ráadásul úgy, hogy helyesnek hisszük őket. Nézzük őket sorjában!

1. hiba: Húzod a szemhéjad, miközben megrajzolod a vonalat

Nyilván azért csinálod, mert így simább a bőr és könnyebb rajta dolgozni a festékkel, de mikor elengedett a kinyújtott bőrt, az visszaugrik, és a szemfesték is: a vonal egyenetlenebb lesz, ráadásul könnyebben berepedezik és lekopik a tus.

2. hiba: Rossz fajta formulát használsz

A folyékony vagy a gél állagú tusok nagyon drámai hatást keltenek, viszont olyan gyorsan száradnak, hogy ha nem biztos a kezed, nehéz korrigálnod a vonalhibákat. Ajánljuk a filces formulát, ami könnyű felvitelt biztosít, vagy húzd ki a szemed szemceruzával, ott nem baj, ha kevésbé tökéletes, „maszatos” az összkép.

3. Kis gyakorlottsággal próbálsz ecsetes tust használni

Nagyon nehéz vele dolgozni a kezdőknek, főleg hogy mindkét irányba hajlong az ecset, és kezelhetetlenné válhat bizonytalan kezekben. Eleinte mindenképp kemény/fix végű applikátort használj.

4. Csak az alsó szempillavonalad húzod ki

Lefelé húzza a szemet optikailag, kicsinek és szomorúnak fog tűnni tőle. Inkább csak a felső szempillavonalad hangsúlyozd feketével az optikai nagyításért, alulra maximum a külső negyedig sötétíts, ha szeretnél kicsit mandulavágásúbb, elkeskenyített szemformát elérni.

5. Becsukod a szemed, mikor cicaszemet rajzolsz

Megrajzolod a tökéletes vonalat, majd képtelen vagy reprodukálni ugyanazt a másik oldalra is. Ismerős? Éppen ezért fontos, hogy nyitva legyen a szemed, és tudd hasonlítani az egyik oldalt a másikhoz.

6. Feketével húzod ki a vízvonaladat

Emlékszem életem első szemceruzájával én is így operáltam, az volt a menő, hogy az alsó vízvonalat, vagy esetleg még kicsit az alsó szempillatövet satíroztuk ki. Üzenném a tini énemnek: nem előnyös! Összeszűkíti a tekintetet, ráadásul könnyen elmaszatolódik, lefolyik. A vízvonaladon alkalmazz inkább világos ceruzát, ami nyílttá és érdeklődővé varázsolja a tekintetedet. Ha pedig a füstös hatást növelnéd ezen a területen, akkor inkább bronzos árnyalatot javaslunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog