Termékek Menü

6 tipp a tökéletes nyári arcbőrért

Ki mondta, hogy kánikulában nem lehet tündökölni?

1. Használj fényvédőt! 

A nyári bőrápolás alapja ez, tehát nem győzzük elégszer hangsúlyozni. Válassz olyan készítményt, ami legalább 30 faktoros! Az ennél gyengébb ugyanis lényegesen kevesebb UV-sugarat enged át, aminek korai öregedés lehet az ára. 

2. Hidratálj! 

Csalóka lehet a nagy meleg, hiszen úgy tűnhet, hogy ilyenkor nincs szükséged vízpótló kencére. Pedig dehogy nincsen! Egy könnyed, gél állagú hidratáló megakadályozza, hogy a nap teljesen kiszárítsa a bőrödet.

3. Radírozz! 

Nyáron hetente kétszer mindenképpen érdemes radírt használnod, mert a sok napsütés és a naptej maradványai nyomot hagyhatnak az arcodon. Mi a frissítő gyümölcsillatúakra szavazunk. 

4. Gondold át az alapozást! 

Nem csoda, ha a hőségben még a kedvenc alapozód is cserben hagy. Keress olyan bőrtónus-kiegyenlítő terméket, ami nem olvad le rólad, és hagyja lélegezni a bőrödet! Próbálj ki egy  BB vagy CC krémet!

5. Bronzosíts! 

Még jobban kiemelheted a gyönyörűen lebarnult bőrödet, ha felviszel egy leheletnyi bronzosítót az arcformádnak megfelelő helyekre. (A járomcsont alatti résszel nem nyúlhat mellé senki sem.) Átlátszó porpúderrel fixálva még tartósabb lesz. 

6. Hűsíts! 

Dobj egy fél uborkát és egy evőkanál natúr joghurtot a turmixgépbe, tedd be a masszát a hűtőbe, aztán kend fel az arcodra legalább tíz percre. Ennél egyszerűbb nyári bőrápoló tipp nem is kell!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog