Termékek Menü

6 tipp, hogy mostantól minden hétfő jól induljon!

A hétfő nem jó. Ezt mindenki tudja, és valahogy senki sem szereti, még akkor sem, ha imádja a munkáját. Ez van belénk programozva. De, ha betartod az alábbi szabályokat, sokkal kellemesebbé teheted!

 

Tervezz előre!
Előző este gondold végig, hogy mi mindent kell megtenned a következő napon. Jegyezd le a legapróbb dolgokat is (pl. hogy visszahívd a barátnődet), hogy ne fejetlenséggel induljon a hét. Ha teheted, találd ki, hogy mit eszel és mit viselsz hétfőn!

Vasárnap semmiképpen se dolgozz!
Attól még,, hogy rászánsz egy kis időt arra, hogy rendszerezd a gondolataidat, még véletlenül se dolgozz! Ne válaszolj e-mailekre, és hasonlók, használd ki a hétvégét az utolsó percig!

Aludj jól!
Hogy jól induljon a hétfő, kipihenten kell ébredned, ehhez pedig az kell, hogy megfelelően aludj. Bújj ágyba időben (egy órával azelőtt, hogy szeretnél elaludni), kortyolj el egy fincsi meleg mézes tejet, és használj levendula illóolajat a hálószobában.

Kezdd a reggelt meditációval!
Hétfő reggel, ébredés után nyisd ki az ablakokat, és ülj le a friss levegőben 2-3 percre, mialatt becsukod a szemed, és csak a légzésedre koncentrálsz. Zárd ki a gondolataidat, érezd, ahogy megtisztul a fejed! Az is jó, ha utána egy-két jógagyakorlatot is elvégzel.

Kortyolj lendületet!
A meditáció után kortyolj el egy finom mentás-narancsos limonádét! Ez azonnal beindítja az anyagcserédet, a narancs pedig energikussá tesz. Próbáld ki!

Szimatolj!
A citrusos illatok bizonyítottan felpezsdítenek és lendületessé teszik a reggelt. Legyen az egy citromos illatú tusfürdő, vagy narancs illóolaj, mindenképpen legyen valami, amit beszippanthatsz, és feltölt energiával!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog