Termékek Menü

7 tipp gyönyörű hajú nőktől

Így lehet olyan a sörényed, mint nekik!

Irigykedsz azokra a lányokra, akik mindig, minden helyzetben gyönyörű frizurával tudnak villogni? Pedig a fénylő, egészséges haj nem elérhetetlen álom - mondjuk, mit tegyél érte!

1. Szatén párnahuzat

Felejtsd el a pamut párnahuzatokat! Ezekbe könnyen beleizzadhatsz, és felszívják az arcodra használt hidratálókat is, melyek forgolódás közben a hajadon landolhatnak. A szatén hűvösebb érzetű és nm is olyan nedvszívó, ráadásul könnyebben megőrzi a frizura formáját is.

2. Ne samponozz minden nap

Vagy egyáltalán ne moss naponta hajat, csak minden másnap, vagy harmadnap, vagy egyszerűen ne samponozz minden nap. Ha vizes lesz a hajad tusoláskor, csak masszírozd át a fejbőrödet, mintha hajat mosnál, az jót fog tenni neki. A túl gyakori hajmosás zsírosodást eredményezhet, mert kiszárítja a fejbőrt, megtöri egészséges védőrétegét.

3. Rendszeres balzsamozás

Hajat mosni ugyan nem kell minden nap, de balzsamozni attól még lehet! Nem is érdemes kihagyni, főleg, ha hossz hajad van, mert így tudsz tápláló anyagokat bejuttatni a hajszálakba. Attól pedig ne félj, hogy elnehezül a sörényed, főleg, ha csak a hossz közepétől a végekig balzsamozol.4. Tápláló olajok

Használj rendszeresen olajos pakolásokat, hajolajokat, főleg olyanokat, melyek diófélékből készülnek. Ezek ugyanis közvetlenül a hajszálakban fejtik ki jótékony hatásaikat, nem a felszínen.

5. Helyes fésülködés

Sose a fejed tetején kezdd el kibontani a szálakat, hanem a hajvégeknél. először ott kezeld a gubancokat, majd szépen fésüld át a hajadat. Ezzel nem húzod meg túl a szálakat, nem rongálod őket.

6. Rendszeres hajvágás

Nem kell hathetente hajat vágatni, de érdemes 3-4 havonta elmenni fodrászhoz, hogy frissítse a hajvégeket. Így meg tudod előzni a töredezés okozta károkat.

7. Száraz sampon lakk helyett?

A profik szerint igen! Fejezd be a formázást inkább így,  és tartósabb, valamint természetesebb lesz a végeredmény. Ráadásul ezekben a termékekben nincsen alkohol, így nem is szárítanak.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog