Termékek Menü

7 alapozótrükk, amit minden nőnek ismernie kell

Létezik néhány trükk, amit minden nőnek érdemes ismernie, hogy mindig tökéletes arcbőrrel mutatkozhasson.

Ha az alapozás mestere is vagy, biztosan tudunk még újat mutatni. Elárulunk 7 hasznos dolgot az alapozásról és korrektorozásról.

1. Fontos a sorrend!

Nem mindegy, milyen sorrendben viszed fel a bőrtökéletesítő termékeket. Az első mindig a színkorrigáló (CC) termék legyen, azaz a pattanásokra, vöröses foltokra vagy épp szem alatti karikákra használatos krémek. Ezután jöhet a teljes alapozás a megfelelő alapozóval, majd utána a még megmaradt egyenlőtlenségekre a korrektor. Ha ezt betartod, szép egyenletes lesz az arcbőröd.

2. Színre színt - De milyet?

Bizonyára te is rácsodálkoztál már a színes korrektorokra vagy épp alapozó termékekre? Eláruljuk, melyik színűt mire érdemes használnod.

Barackszín: Semlegesíti a lilás, kékes foltokat, azaz a szem alatti karikákra a leghatékonyabb.

Rózsaszín: A kékes foltokra kiváló, de kizárólag nagyon halvány bőrön.

Narancsos pink: A sötét elszíneződésekre érdemes bevetni.

Zöld: A piros bőrhibák elfedésére szolgál. 

Lila: A sárgás részeket egyenlíti ki.

3. Bentről kifelé haladj!

Mindig az arcod közepétől kifelé haladva kezdd az alapozást. Az orrod közepére tegyél belőle, és először oldalra, majd lefelé és felfelé dolgozd el az anyagot.

4. Ha előtte hidrtatálsz, sokkal jobban fentmarad!

Ha hidratálókrémmel alaposan bekened az arcodat, majd hagyod jól beszívódni, mielőtt alapozót viszel fel, nem csak tartósabb, de szebb és egészségesebb hatású is lesz az eredmény. Ha a bőröd akár egy minimálisan is vízhiányos, az alapozótól még jobban látszanak a kis ráncok, száraz részek. Ennek elkerülése érdekében hidratálj!

5. Ne hagyd ki a szem alatti részt!

Azt hiszed, a szemek alá elég a korrektor? Sajnos nem, arra a területre is ugyanúgy fel kell vinned az alapozót, ha nem szeretnéd, hogy egyenetlen legyen a végeredmény. Az egész arcodra, egészen a nyakad aljáig mindenhová kerüljön alapozó.

6. Alapozóval is kontúrozhatsz

Ha van a bőrödnél világosabb és sötétebb színű alapozód is, ugyanúgy használhatod kontúrként is, mint egy rendes kontúrozó szettet. A kiemelendő részekre mehet a világos, az árnyékolandókra a sötét. Persze mindezt az egész arc alapozása után.

7. Kezdd fürdőszobai fényben!

Mielőtt csekkolod a végeredményt természetes fényben, mindenképp fürdőszobai fényben is nézd meg magad, hiszen ez hasonlít leginkább az irodai neonlámpákra. Ha a természetes fényben és lámpánál is természetes a hatás, minden rendben van!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog