Termékek Menü

8 bőrfiatalító tipp, ami tényleg működik!

Ha még nem próbáltad ezeket a trükköket, érdemes!

A bőr fiatalságának megőrzéséért állandó harcot vívunk az idővel - ám szerencsére vannak olyan módszerek, melyek segítségünkre lehetnek ebbe. Ráadásul nem is kell a legköltségesebb, vagy legbonyolultabb dolgokra gondolni!
 
1. Éjszakára használj retionidban gazdag krémeket, hiszen ezek az A vitamin származékok egyrészt elég a ráncokat finomítják, másrészt a kellemetlen pattanásokat is megelőzik és még a kollagéntermelést is serkentik. Ezzel szemben nappalra válassz olyan termékeket, melyek a naptól is védenek. A kettő kombinációja hatékonyan lassítja a bőr öregedését.
 
2. A 20-as éveinktől felfele jennek meg a bőrön a napkárosodás okozta ráncok és sötétebb foltok. Ezek ellen az A és C vitamin hatásos ellenszer krémben felvíve, de belsőleg használva is. A két vitamin kombinációja egyébként összehúzza a pórusokat és finomítja a szarkalábakat. A C vitamin egyébként igazi csodaszer a bőrfiatalítás terén, érdemes ilyen tartalmú termékeket vadásznod!
 
3. Hogy fel tudd tölteni a bőrsejtek között kialakult réseket, lipidekre van szüksége a szervezetednek. Ezt olyan tápanyagokkal adhatod meg neki, mint például a lazac és zsírosabb halfajták, valamint olyan készítményekkel hidratálhatsz mellé, melyek például növényi olajokat, shea vajat, ceramidokat, hialuronsavat tartalmaznak. A megfelelő hidratáltság a bőröregedés megelőzésének alapja.
 
4. Tudtad, hogy vannak 'alvóráncok', melyek attól alakulnak ki, hogy alvás közben a párnának nyomódik az arcod? Ezeket megelőzheted azzal, ha a háton alszol, ami még  a gerincednek is jót tesz. Különben újra és újra visszatérnek.
 
5. A réz nagyon fontos anyag az egészséges bőr fenntartásához. Elősegíti a kollagéntermelést, és a hialuronsav termelését is. Mindannyian betéve tudjuk, hogy utóbbiak nélkülözhetetlenek az üde, feszes bőr megtartásához. A réz ugyanakkor a bőrfertőzések megelőzésében is fontos szerepet játszik.
 
6. Ha a nyakadon lévő bőr feszességét akarok megőrizni (ami egészen embert próbáló feladat lehet), keress olyan készítményeket, melyek peptidekben gazdagok. A peptidek szintén a kollagén és hialuronsav termelést fokozzák, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a bőrfelület is megfiatalodjon.
 
7.Tárazz be mélyen hidratáló szérumokból, krémekből és arcmaszkokból és ezeket használd rendszeresen, ugyanakkor igyál elég vizet, hiszen a folytonosan száraz és könnyen kiszáradó bőr hamarabb öregszik- Tényleg!
 
8. A szemed alatti karikáktól öregebbnek hat a bőr, mint a szarkalábaktól. Ezeket halványítsd édesgyökér és alga tartalmú világosító krémekkel vagy szérumokkal, pakolásokkal.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog