Termékek Menü

8 lépésben a tökéletes bőr titka!

8 lépésben a tökéletes bőr titka!

Az alapozó akkor az igazi, ha láthatatlan - hiszen csak így érvényesülhet rajta megfelelően a smink. Megmutatjuk, hogyan készítsd el nyolc lépésben a megfelelő alapot, hogy álomszép porcelánbőröd lehessen.

1. ELŐKÉSZÍTÉS
Tisztítsd meg alaposan a bőröd arclemosóval átitatott vattakoronggal, így könnyedén megszabadíthatod a szennyeződésektől és a fölösleges faggyútól. A tonik azonnal hat: összehúzza a kitágult pórusokat, ráadásul optikailag is finomabbnak tűnik tőle a bőr. Ezután kend be könnyű hidratáló krémmel az arcod – mindig hagyj rá elég időt, hogy az arckrém alaposan felszívódhasson (kb. 20 perc).

2. ALAPHATÁS
Ha a hidratáló krém felszívódott, vékony rétegben oszlass el sminkalapot az arcodon. Az arclemosóhoz hasonlóan a sminkalap is finomítja a bőrt, eltünteti az egyenetlenségeket, selymes, bársonyos tapintást eredményez. A bőr azonnal egyenletesebbé válik tőle, ráadásul még az alapozót is tartósabbá teszi.

3. ALAPOZÓ FELVITELE
A legújabb sminktrend szerint az alapozó szaténszerűvé teszi a bőrt. A mattító és fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően a bőr elegánsabbnak és természetesebbnek tűnik. A hatás megérzéséért egy finoman benedvesített ecsettel kend fel az alapozót – így a színpigmentek megfelelően el tudnak keveredni a saját színnel. Többnyire az is elég, ha csak a legszükségesebb helyekre kened fel, tehát az apró hibákat és az orr környékét alapozod vele. Fontos: mindig az arc közepén van szükség a legerősebb fedőhatásra, kifelé kend fel.

4. FEDÉS
A korrektor a legjobb retusáló: paskold a szem körüli karikákra, és az ujjaiddal dolgozd el kifelé. Tipp: ha rendszeresen kipirosodik a szemhéjad a pillák tövénél, a legjobb, ha egy egyenes végű ecsettel itt is eldolgozol némi korrektort. Az apró bőrhibákat is eltöntetheted egy megfelelő fedőkrémmel. Tipp: természetes színednél egy-két árnyalattal világosabbat válassz.

5. FORMÁZÁS
A tökéletes kontúr: a profikhoz hasonlóan használj a természetes bőrszínednél egy-két árnyalattal sötétebb alapozót, az orcád alá kend fel. Alapszabályként érvényes, hogy a sötétebbre árnyalt területek optikailag kevésbé feltűnőek. A legjobb módszer: sminkszivaccsal satírozd el az alapozót.

6. BABABŐR
Akik magasra teszik a mércét, egész nap hibátlan, ragyogó arcbőrre vágynak. Néha egyik-másik alapozó sajnos beleül a ráncokba, és nem eltünteti, hanem szinte kiemeli azokat. A jó alapozó láthatatlan a bőrön, képes a pigmenteket a bőr felszínén tartani, és megakadályozza, hogy a finom vonalakban vagy a ráncokban lerakódjon.

7. PÚDEREZÉS
Válassz laza, áttetsző púdert, melynek árnyalata illik a bőröd színéhez. Ha száraz a bőröd, az is elég, ha csak a T-zónát púderezed be egy kis ecsettel. Fontos: a púdert a szőrszálak növekedési irányának megfelelően kend fel. Ezután nyomd finoman a bőrödhöz az ecsetet, hogy a kellő mennyiség ráragadjon a bőrödre.

8. GYORS FRISSESSÉG
Jó választás a halvány rózsaszín vagy a friss barackszín – természetes frissességet varázsolnak az arcodra. Egy pirosító ecset segítségével, körkörös mozdulatokkal púderezd be az orcád legmagasabb pontját, és finoman kend el a pírt a halánték irányába. Ha még jobban ki szeretnéd emelni, kenj bronzosítót az orcád alatti területre.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog