Termékek Menü

8 ok, amiért nem olyan tökéletes a bőröd, mint szeretnéd

Változtass most, és érezd magad csodásan a csodás bőrödben!

Tudtad, hogy néhány mindennapos szokásod kárt tehet bőröd épségében és szépségében? Összegyűjtöttük azokat az okokat, amik nem is gondolnád, de útjában állhatnak bőröd tökéletességének!

Forró víz
Ki ne szeretne forró fürdőt venni egy fárasztó nap után, vagy pár percet relaxálni a meleg zuhany alatt reggelente? A mindennapos forró víz használata viszont kiszárítja a bőrt! Tekerd inkább langyosra a hőfokot, és kíméld a bőröd!

Boldogság=szép bőr
A boldog párkapcsolat, és a szex is endorfint termel, ami növeli a bőr kollagén termelését, ezáltal feszesebb és kisimultabb lesz. A szomorkodás a szép bőr ellen dolgozik, szóval vidámságra fel!

Krém cserélgetés

Egy terméknek hetek kellenek, hogy kifejtse a megfelelő hatást. A krémek össze-vissza cserélgetése többet árt, mint használ. Szóval légy türelmes az új dolgokkal, ne várj csodát két használat után!

Alkohol
Az alkohol dehidratálja a bőrt, felpuffasztja az arcot. Fő a mértékletesség! Mondj nemet arra a plusz egy koktélra a buliban, és máris teszel egy szívességet a bőrödnek.

Cigi
A dohányzás káros, ráadásul a bőr öregedését is gyorsítja. Hagyd a cigit, és később letagadhatsz pár évet!

Édesség
Tedd le a csokit, és kevesebb ráncod lesz! A túlzott cukorbevitel a kollagén lebontásához vezet. Vigyázz, nem csak az édességek a sima bőr ellenségei, a szénhidrátok is! Fogyassz helyette magas antioxidáns, omega 3 és C-vitamin tartalmú ételeket.

Lustaság
Heti pár óra az edzőteremben csodákat tesz a bőr feszességével. Emellett a testmozgás közbeni izzadás segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből Ne lustálkodj!

Nap elleni védelem hiánya
A bőrkárosodás megelőzésének legfontosabb lépése az UV-védelem. A hűvösebb időben is fontos, hogy az arcod legalább alacsony faktorszámú krémmel kezeld. Hidd el, akár télen is leéghet az arcod, főleg havas tájon, síeléskor.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog