Termékek Menü

9 dolog, amit tudnod kell a tolcsvai Helia-D Herba-Kastélyról

Hamarosan megnyílik!

1. A Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpontnak a világszerte híres Tokaji Borvidék, egészen pontosan Tolcsva ad otthont

2. Ez a gyönyörű terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának ötlete is.

3. A kastély a XVII. században épült, és a Helia-D azzal a szándékkal újította fel, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikumkészítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz.

4. A látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhetnek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban.

5. A kísérletező kedvű vendégek a kozmetikai műhelyben is kipróbálhatják magukat, ahol a napi foglalkozások mellett igazi kuriózumokat bemutató tematikus kozmetikumkészítő napok is várják majd a tanulni vágyókat. A Mádi Mátka szappanfőzési titkaitól egy parfümőr illatlaboratóriumáig vezethet a felfedezés ösvénye!

6. A szépülés klasszikus útját választókat pedig kényeztetés várja: a Helia-D Professional és a Zelka kozmetikai kabinokban a növényi alapú és a natúr kozmetikumok hívei különböző kozmetikai kezeléseken vehetnek részt.

7. A kastélyba látogatókat elsőként a szépségkert fogadja, ahol a szépségápolásban és kozmetikumkészítésben használatos gyógyhatású növényekkel ismerkedhetnek meg. A 24 ágyásba rendezett évelő gyógynövény mellett a kert szinte minden növénye kozmetikai vonatkozású, köztük a Helia-D és a Zelka termékek fontos hatóanyagait adó körömvirág, homoktövis vagy a fekete nadálytő.
A növényágyások között a könnyű eligazodást QR-kódok segítik, így az érdeklődők gyorsan tájékozódhatnak az adott növény tulajdonságairól, hatásairól és a legfontosabb kozmetikai alkalmazásáról.

8. A kastély könyvtárában a régi gyógynövénynyomatok között igazi könyvritkaságok is megtekinthetőek. Egy interaktív kiállítás során pedig a látogatók XXI. századi eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a szépségápolás történetével a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományától indulva a magyar kozmetikai ipar történetén keresztül a Helia-D jelenéig, és bepillantást nyerhetnek a borvidék és Tolcsva, valamint a Dessewffy-kastély történetébe is.

9. A Herba-kastély Caféban a hangulatos boltívek alatt a vendégek számos teát és gyógyteát is megkóstolhatnak, sőt a kávéimádók és a borrajongók is megtalálják számításukat. Egy-egy pohár kényeztető ital vagy akár egy tematikus tea- és borkóstoló mellé a helyi gasztronómia ínyencségeit is kipróbálhatják.

További infó: ITT.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog