Termékek Menü

A 10 legnagyobb hiba, amit hajszárítás közben elkövetünk

Ezekkel leginkább csak ártasz a hajadnak.

Ha nem a megfelelő módon szárítod a hajad, azzal egyrészt ártasz a tincseidnek, másrészt a végeredmény sem olyan lesz, mint szeretnéd és még sokáig is tart, mire kimegy belőle a nedvesség. Mutatjuk, mire figyelj!

1. Túl vizes a hajad

Ha úgy állsz neki a hajszárításnak, hogy teljesen vizes még a hajad, az túl sokáig tart majd, amitől a meleg csak hosszabban károsítja a szálakat. Hanem akarsz nekimenni törülközővel, még puhával sem, fogj egy pólót és itasd át azzal a hajad.

2. Egyszerre akarsz mindent

Ha túl nagy részét szárítod egyszerre a hajadnak, szintén az időt hosszabbítod. Válaszd kisebb egységekre a fürtöket és úgy állj neki szépen sorban. Kiegyensúlyozottabban oszlik el a hő, hatékonyabb a szárítás és még a formázás is könnyebb lesz.

3. Nem használsz hővédő termékeket

Pedig ez nagyon fontos, ha meg akarod óvni a szálakat. A hőtől védő krémek, balzsamok ráadásul abban is segítenek, hogy a szárítás a legjobb formát adja a hajadnak, amit csak lehet.

4. Rossz beállítások

Elég sokan talán nem is tudják, hogy rossz fokozaton használják a hajszárítót. Nem kell megégetned a hajad, alacsonyabb hőfokozat is elég, ráadásul túl sok időt sem nyersz azzal, ha extrém forróságot engedsz a hajadra.5. Túl közel van a szárító

Ez egy olyan alapvető hiba, amit gyakorlatilag mindenki elkövet: túl közel tartják a hajszárítót. Ezzel a hő még hamarabb és forróbban ér a szálakhoz, ami nagyon káros, ráadásul a fejbőrödet is megégetheted. Legalább egy olyan 15-20 centi távolságot tarts meg.

6. Rossz hajkefét választasz

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni azt, a forróság milyen rossz a hajnak - így az olyan hajkefék is, melyek vezetik és felerősítik a hajszárítóból áramló hőt. Tartózkodj a fémet tartalmazó formázókeféktől!

7. Nem tisztítod a hajszárítót

Lehet, eszedbe sem jut, de érdemes időnkét kitisztítani a hajszárítót, mert egy csomó kosz kerül bele és baktériumok. Ugyanakkor koszosan a rendes teljesítményét sem tudja hozni.

8. Nem használod a kiegészítőket

A hajszárítóhoz járó kiegészítők nem véletlenül vannak, használd őket! Az a kis fej, ami koncentrálja a hő irányát, segít a hatékonyságban, a diffúzor pedig a hullámokat tartja gyönyörű rendben.

9. Rossz hajszárítót használsz

Ha kiderül, ez elég sok problémára megadja a választ. A hajszárítót is csak körültekintően szabad kiválasztani, és ha a hajad megviselt, inkább keress kerámia bevonatos darabokat, melyek kíméletesebbek.

10. Nem ismered a neked való technikát

Van, akinek bírja a haja a melegebb fuvallatot is, másé pedig nem. Neked kell kitapasztalnod, mennyi hő egészséges még a hajadnak. Az viszont biztos, hogy amikor van időd, szárítsd otthon a levegőn és a végén fújd csak át kicsit szárítóval, vagy amikor formázol.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog