Termékek Menü

A 4 legjobb tipp huszonéveseknek a szép bőrért

Lassítsd bőröd öregedését!

Huszonévesen ugyan még nem fogsz kiemelten foglalkozni azzal, hogy eltüntesd a ráncokat, de sokat tehetsz azért, hogy lassítsd a bőröd öregedését. Összegyűjtöttünk négy olyan dolgot, amire érdemes figyelni, ha sokáig üde, fiatalos megjelenést szeretnél.
 
1. Ne dohányozz!
 
Huszonévesen az ember még simán belemegy a dohányzásba, aztán évekig, vagy talán soha nem hagyja abba. Pedig minél tovább dohányzol, annál hatékonyabban gyorsítod a bőröd öregedését. A cigitől hamarabb megjelennek az első ráncok, melyek könnyebbe el is mélyülnek. A dohánytermékek ugyanis olyan kemikáliákat tartalmaznak, melyek roncsolják a kollagént és az elasztint, így bőröd könnyen veszít rugalmasságából. A nikotin pedig gyengíti a vér áramlását a bőr felé, amitől kevesebb oxigén és értékes tápanyag jut el ide. Ettől lesz szürke és fénytelen a bőröd.
 
2. Figyelj a napvédelemre!
 
A húszévesek hajlamosabbak arra, hogy ész nélkül és mindenféle védelem nélkül napozzanak, ami nagyon káros a bőrükre. Szintén az öregedést gyorsítja az UV sugárzás amellett, hogy a bőrrák kockázatát is jelentősen növeli. Sose feledkezz nem a napvédő kémek alkalmazásáról és egész évben használj védelmet adó arckrémeket.
 
3. Aludj többet!
 
Fiatalabb korban még gy érezheted, hogy pár óra alvás is elég ahhoz, hogy véghezvidd a napi rutint. Lehet, hogy a szervezeted még bírja, de a bőröd nem fogja meghálálni. Sőt, úgy öregíted, hogy azt már visszafordítani sem lehet. Adj neki elég időt arra, hogy regenerálódni tudjon, mert ezt csak alvás közben tudja megtenni.
 
4. Étkezz jól!
 
Huszonévesen gyakran eszünk össze mindent, ráadásul teljesen rendszertelenül. Nem is utóbbi az igazi probléma a bőröd szempontjából, hanem az, hogy nem figyelsz arra, hogy tápanyagokban gazdag ételeket fogyassz. Vigyél be elég C és B vitamint, valamint cinket, és omega 10 szírsavakat. A C vitamin különösen fontos, mert ragyogóvá teszi a bőrt, miközben a gyulladásoktól is védi.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog