Termékek Menü

A legfontosabb összetevő - ettől lesz fényes a hajad és egészséges a bőröd

Ezt keresd kedvenc krémeidben!

A gyönyörű megjelenés kulcsa az, hogy bőrünk és hajunk is egészséges fényben ragyogjon. Ezen naponta rengeteget dolgozunk, de szerencsére pár kincset érő összetevő, melyekkel még többet tehetünk érte. Ezek pedig az omega 3 zsírsavak.

Testünk sajnos nem tudja előállítani őket, viszont alapvető feladatokat támogatnak benne, így gondoskodnunk kell megfelelő bevitelükről olyan ételekkel, melyek nagy arányban tartalmazzák őket. Egyél sok lazacot és más tengeri halakat, használj növényi olajokat és szójababot - így pótolhatod a heti 200-300 grammnyi szükséges mennyiséget.

De miért jó, ha elég omega 3 zsírsav van a szervezetedben?

Mert egyrészt segítik a szerveid optimális működését, másrészt nagyon jó hatással vannak a haj és a bőr szépségére. Fontos szerepük van a bőrt alkotó lipid membrán erősítésében - ha kevés az omega 3 zsírsav, gyengébb, fakóbb lesz a bőröd. Ugyanakkor csökkentik a gyulladásokat és harcolnak a kiszáradás és repedezettség ellen is. Az omega 3 zsírsavak biztosítják bőrünk számára a szükséges olajakat, így a hidratáltságot is, hiányuk vezet a száraz érzethez.A hajat ugyanúgy a kiszáradástól védik, de a korpásodást is csökkenthetik. Támogatják a szervezetet az UV sugarak elleni védelemben is, ahol szintén gyulladásgátló hatásuk érvényesül. És ami talán a legfontosabb: boldoggá tesznek. Az agyunkban és az idegrendszerünkben különösen nagy mennyiségben vannak jelen és csökkenthetik a depresszió megjelenését, mert elősegítik a dopamin és a szerotonin termelését. A boldogság pedig a megjelenéseden is látszódik!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog