Termékek Menü

Alkoholos ital, ami egészséges - nem a bor! Idd heti háromszor!

Nem csak a bor, de a pezsgő is jó hatással lehet egészségedre.

Azt már régóta köztudott, hogy nem csak a vörös, de a fehérbor is lehet egészséges, ha mértékkel fogyasztjuk, mert sok antioxidánst tartalmaznak és más előnyökkel is bírnak. De arról eddig senki nem beszélt, hogy az év végi bulik, majd a báli szezon kedvenc itala, a pezsgő is jót tehet szervezetünknek. Pedig így van!

Kevés kalória

Míg egy pohár fehér vagy vörösborban olyan 135-200 kalória van, addig egy pohár pezsgőben mindössze 95- És minél kevesebb cukor van benne, annál kisebb a kalóriamennyiség is.

Segít megelőzni a demenciát

Több kutatás is bizonyította, hogy ha heti három alkalommal iszunk egy-egy pohár pezsgőt, azzal segítünk megőrizni agyunk egészségét. Patkányokon végzett kísérletek is azt mutatták, hogy a pezsgő serkentheti az agyműködést, aminek hála a kisállatok hamarabb oldottak meg bonyolult feladatokat, mint absztinens társaik.Jót tesz a bőrnek

A pezsgőben található borkősav javítja a bőr tónusát, az ital antioxidánstartalma pedig segíti védelmét, hogy könnyebben felvehesse a harcot a szabad gyökökkel szemben. Ezzel pedig csökkenti a kipirosodás, gyulladások előfordulását.

Hasznos a szívnek

Egy-két pohár pezsgő naponta jót tesz a szívnek és a keringésnek is, ahogy a vörösbor. Értágító hatású, csökkenteni tudja a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke előfordulását.

Segít, hogy kevesebbet igyál

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy akik pezsgőznek, összességében egy este során kevesebb italt fogyasztanak. Ez azért van, mert tovább tart belőle elkortyolgatni egy pohárral, mint meginni mondjuk egy pohár bort.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog