Termékek Menü

A dehidratáltság meglepő jelei

A szomjúságon kívül is jelez a tested, ha túl kevés a folyadékbevitel. Ha a következő tünetek valamelyikét tapasztalod, akkor több vizet kell innod!

1. Kevesebb izzadtság

Ha nincs elé víz a szervezetedben, akkor nem tud annyi izzadtságot termelni, ezáltal szabályozni a tested hőmérsékletét, ami azért veszélyes, mert a nyári melegben könnyen túlhevülhet a tested.

2. Cukor utáni sóvárgás

A szomjúság álcázhatja magát éhségnek, egészen pontosan cukor utáni epekedésnek. Ez tipikusan akkor történik, amikor dehidratáltan edzel, a tested gyorsabban égeti el a glükózt, így gyorsabban tünteti el a tartalékaidat is.

3. Gyakori betegeskedés

A kiszáradás rossz hatással lehet az immunrendszeredre. Minden szövet és szerv működése vízfüggő, ha nem eléggé hidratált a száj, az orr és a torok, akkor, nem jutnak el a táp- és ásványianyagok a sejtekbe, ami betegségek kialakulását okozhatja.

4. Rossz lehelet

A száj kiszáradása okozta kellemetlen szag a dehidratáltság egyik leggyorsabban jelentkező tünete, minden órában próbálj inni legalább néhány kortyot. Különösen figyelj erre, ha olyan gyógyszert (például antihisztamint) szedsz, ami szájszárazságot okoz.

5. Ingerlékenység

Ha a fenti tünetek mindegyike jelentkezik, nem csoda, hogy ingerlékeny vagy, igyál egy pohár vizet, és rögtön jobb kedved lesz!

Kép: Europress

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog