Termékek Menü
0

A fehérbor jótékony hatásai

Kis mennyiségben csodákra képes!
 
 

A szőlőszemek héja rengeteg hasznos antioxidánst tartalmaz, melyek nagyszerű hatással vannak az egészségünkre. Ugyan a vörösborba több kerül belőlük, és ezért mindig ezt nevezzük szuperegészséges nedűnek, azért a fehérbor is tartalmaz belőlük eleget. Ráadásul más összetevőivel is jobbá teheti mindennapjainkat, ha felelősséggel fogyasztunk belőle.

Antioxidánsok

Maradva a kezdő témánál, azt mondhatjuk, hogy ugyan a vörösbor vagy akár a grapefruit lé is több antioxidánst tartalmaz mennyiségileg a fehérbornál, az utóbbiban lévő antioxidánsok hatásfoka nagyjából ugyanaz. Ezt kutatások bizonyítják, ahogyan azt is, hogy sejtjeink és egészségünk védelmére nagyon is alkalmas a rendszeres fehérbor bevitel.

Betegségek megelőzése

A Buffalo School of Medicine kutatói összefüggést véltek felfedezni a hosszútávú és rendszeres fehérbor fogyasztás és a tüdőbetegsége előfordulásának csökkenése között. A fehérbor antioxidánsai ugyanakkor akár a mellrák megelőzésében is élen járhatnak, hiszen védik a mellszövet sejtjeit. Természetesen ezek az egészségügyi hatások rengeted egyéb körülménytől függnek.

Hasznos tápanyagtartalom

A fehérbor foszfort, káliumot, és a fluoridot is tartalmaz kis mennyiségben, és egy pohárral olyan 80-100 kalóriát viszünk be vele a szervezetünkbe. Minél édesebb egy fehérbor, annál több kalória van benne, így ha diétázol, szorítkozz inkább a szárazabb tételekre.

Ugye, milyen jó?

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Főoldali termékajánló

Sejtmegújító
Nappali krém

A ránctalanító hatású argán őssejt a bőrfelszín
legmélyebb rétegébe, az irharétegbe
is képes bejutni.

Bővebben

Micellás Sminklemosó Víz
Gyengéden tisztítja és ápolja az arc bőrét.
Bővebben

Regenero Korpásodás elleni sampon
Hatékonyan tisztítja meg
fejbőrt a korpától, segít megakadályozni a
korpa újbóli kialakulását.

Bővebben

Kiszállítás 8000Ft fölött

INGYENES KISZÁLLÍTÁS
8000 FT FÖLÖTTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!