Termékek Menü

A francia nő 5 szépségtitka

Hajlamosak vagyunk néha azt hinni, hogy mindent jobban csinál nálunk: borozik, jóízűen eszik, mégsem hízik, stílusérzéke csalhatatlan és így tovább. Az az igazság, hogy még szépség terén is van mit tanulnunk tőle, de ne higgyük, hogy sosem hibázik, egyszerűen csak elfogadta magát olyannak, amilyen és ettől valósággal sugárzik! 

1. A kevesebb több elvét követi

Inkább meghalna, minthogy azon kapják, sok időt szentelt a kinézetének, innen a híres „je ne sais quoi” kifejezés, amit a leírhatatlan, hanyag eleganciájukra szoktak mondani. Ezért csak azt használja, ami a legszükségesebb. Ritkán nyúl szemhéjpaletta után, inkább csak ceruzát maszatol el a füstös hatás érdekében. Nem vásárol túl a termékekből, 2-3 rúzst váltogat, de azok árnyalatait gondosan kiválasztja és védjegyként tekint rájuk akár évtizedeken át. Ha a szemét hangsúlyozza, a száját már nem, és fordítva.


Léa Seydoux és Louise Bourgoin

2. Nem egy standard szépséghez akar igazodni

Elfogadja, sőt ünnepli a tökéletlenséget. Nem akar másokra hasonlítani, csupán hangsúlyozni a saját, megismételhetetlenül egyedi adottságait, és másokat is erre biztat. Nem érzi úgy, hogy szégyenkeznie kellene a nagy orra, a fogai közötti rés vagy éppen pengeajkai miatt.


Charlotte Gainsbourg

3. Nem fedi el a szemalatti karikákat

Kifejezetten szexinek tartja ezt a minden más országban palástolni kívánt „kiegészítőt”. Ha kipróbálnád, egyszerűen csak ne fedd el korrektorral a területet és mindenképp viselj élénk barack vagy rózsaszín pírt hozzá, így cseppet sem fog betegesnek hatni!

4. A megelőzésre esküszik

Addig kísérletezik, míg meg nem találja a számára tökéletes arcápoló termékeket, és kitart mellettük. Igyekszik megelőzni bármilyen jellegű bőrproblémát, nem utólag kezelni. Különféle olajokat kever a krémekbe a legtökéletesebb hatás elérése érdekében.


Vanessa Paradis

5. Nem mos arcot vízzel

A csapvíz szárító hatása nem újdonság, mégis elfeledkezünk néha róla, még ha csak zuhanyzás közben is. A francia nő bármit szívesebben használ helyette: rózsa-, termál- vagy ásványvizet. Sminklemosáshoz a bőrtípusának megfelelően és a szennyeződéshez mérten választ.
Próbáld ki a Helia-D arctisztító tonikot normál bőrre, vagy a tápláló arctisztító tejet, ha inkább száraz a bőröd.


Aymeline Valade

Képek: Europress

Tartalomhoz tartozó címkék: blog