Termékek Menü

A korai őszülés 4 lehetséges oka

Van olyan, aki még 40-50 évesen sem találkozik ősz hajszálakkal és van, aki már huszonévesen szembesül velük...Mi lehet ennek az oka? Utánajártunk!

őszülés,korai őszülés,őszülő haj,öregedés

1.) Genetika

Bizony-bizony, sajnos nincs mit szépíteni: ez az egyik alapvető dolog, amit nem lehet kikerülni. Ha a családodban jellemző a korai őszülés, akkor azért csakis a MC1R nevű gént hibáztasd.

2.) A stresszfaktor

Sajnos igaz az is, hogy a sok stressz miatt szintén elindulhat az őszülés folyamata. Ennek annyi a magyarázata, hogy stressz hatására B-vitamint használ el a szervezet, ennek a vitaminnak a hiánya pedig okozhatja a haj kifehéredését a kutatások szerint.

3.) Trauma

Több példa is bizonyítja, hogy nagyobb trauma hatására is beindulhat ez a folyamat és akár egy éjszaka alatt megőszülhet valaki. A köztudatban Marie Antoinette példája él, akivel ez állítólag megtörtént… Az orvosi néven alopecia areata okozhatja ezt, amely betegség során az összes pigmentált szál kihullik és csak a szürkék maradnak meg. Hogy ez a betegség kiknél jelentkezik, az változó, de sok olyan történet kering a világhálón, miszerint pl. egy szeretett személy elvesztése vagy akár egy nehéz és komplikációkkal járó szülés után is megfigyelhető volt ez a „hirtelen őszülés”.

4.) Pajzsmirigy betegség

Mivel ez a szerv számos hormont termel, amik hatással vannak a szervezetünk működési folyamataira, a sejtanyagcserére, ezért a pajzsmirigy alul-vagy túlműködése okozhat akár korai őszülést is (de olyan más problémákat is, mint elhízás, bőrproblémák, stb.)

Nem csak a hajad, de a bőröd öregedése ellen is érdemes minden praktikát bevetni! Helia-D Age Control termékei segíthetnek versenyt futni az idővel!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog