Termékek Menü

A szép hajú nők 13 jó szokása

Ha rád igaz mind a 13 pont, akkor szerencsés vagy! Ha pedig te is lenyűgöző tincsekre vágysz, ezeket a dolgokat iktasd be a mindennapjaidba, és figyeld meg, nemsokára a csodájára járnak majd a hajkoronádnak!

1. Elkerülik a hővel formázást, amennyire csak lehet.

Ne a legmagasabb hőfokon szárítsd a hajad, ne vasald minden nap, és ne nyomd a hajad a hajszárító és a körkefe közé. Mindig használj hővédő terméket!

2. Selyem párnahuzaton alszik.

Legalább a kispárnád legyen selyem huzatú! A selyem nem sérti fel a haj szerkezetét, mint a pamut, nem kócol, simábbak maradnak a tincseid.

3. Tisztán tartja a haját.

Bár az tény, hogy a túl gyakori hajmosás nem javasolt, de az sem célszerű, ha csak nagyon ritkán mosod meg. Ugyanis a hajmosás fényt ad, friss, laza textúrát, emellett a megfelelő termékek hidratálnak, segítenek a töredezett hajvégek helyreállításában.

4. Nem fukarkodik a hidratálóval.

Ahogy a bőrödnek, úgy a hajadnak és a fejbőrödnek is szüksége van a megfelelő hidratáltságra, különösen fontos, hogy egészségesen tudjanak növekedni a tincseid. Általános szabály, hogy minden alkalommal alkalmazz valamilyen kondicionálót - balzsamot, hajolajat, pakolást -, miután hajat mostál.

5. Lojális a kedvenceihez.

Ne váltogasd a hajápoló termékeket, ha valami bevált, maradj annál a típusnál és márkánál. Tévhit, hogy a váltogatás csak egészségesebbé teszi a hajad...

6. Megfelelően táplálkozik.

Egyél vasban, cinkben, fehérjében, omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket, ez serkenti a hajnövekedést, erősíti, és fényesebbé varázsolja.

7. Elég vitamint visz be a szervezetébe.

Ha töredezik a körmöd, nagyon ki van száradva a bőröd, valószínűleg a hajad is segítségért kiált! C vitamin, B2 vitamin, A vitamin, ásványi anyagok, búzacsíra - ezek mind segítenek az egészséges haj, bőr és köröm fenntartásában, akár szépségvitaminként egybe is szedheted ezek kombinációját.

8. Nem napoztatja feleslegesen a tincseit.

Ha láttad már, mennyire le tud égni a bőröd, ha nem kened be megfelelő faktorszámú naptejjel, gondolj bele, mennyire eshet jól a hajadnak, ha fényvédelem nélkül heverészel órákig a parton. Használj UV-szűrős termékeket, kendőt vagy kalapot, mikor sokat vagy a napon.

9. Csínján bánik a fésűvel.

Ne ess neki durván rángatva az összegubancolódott szálaknak, mert a hajhagymáid bánják. Alulról felfelé kezdd el kifésülni a tincseket, ha pedig még biztosabbra szeretnél menni, használj rugalmas fogú kefét (mint a Tangle Teezer).

10. Rendszeresen vágat a hajából.

Még akkor is, ha éppen növeszti, sőt! Ugyanis a rendszeres hajvég vágatás serkenti a hajnövekedést, 6-8 heti visszavágástól egészségesebb lesz a hajszerkezet és nem törik el a hajvég.

11. Hideg fejjel áll a zuhanyba.

A felesleges forróvíz elveszi a hajad volumenjét, laposak lesznek a tincseid, ezért válassz kézmeleg hőmérsékletet, a balzsam kiöblítéséhez pedig kifejezetten hideget, ami segít megkötni az értékes anyagokat a hajápolóból, és szép fényt kölcsönöz a tincseknek.

12. Megfelelő mennyiségű hajápolót használ, megfelelő helyre.

Ha az egész hajad besamponozod hajmosáskor, nagyon rosszul teszed! A sampont a hajtövekre és a fejbőrre kell, a balzsam pedig csak a hajad felétől lefelé, míg a hajolaj csak kb. 5 centivel a hajvégektől használatos.

13. Nem alszik összefogott hajjal.

Ne feküdj le soha összefogott, összecsavart, befont hajjal, mert míg csak a párnád látja a frizurát, felesleges 8 órányi kínnak teszed ki a hajszálaidat, amik megtörhetnek. Alvás előtt bontsd ki a hajad és fésüld át!

30% kedvezmény MINDEN Regenero hajápoló termékre február 26-28 között!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog