Termékek Menü

A tökéletes nyári smink aranyszabályai, hogy ne olvadj el

Tippek, amiket érdemes a forróságban megfogadni.

A nyár színei és az a sok fény, amit ilyenkor kap a bőrünk, rengeteg életet ad a megjelenésének. Így nem is igényel olyan erős sminket, mint az év többi részében, sőt! Ilyenkor érdemes egy kicsit mindent könnyen venni, hiszen a melegben amúgy is más igényei vannak az arcbőrnek. Összegyűjtöttünk néhány fontos tippet, amit érdemes ilyenkor megfogadni, ha sminkelésre kerül a sor!

 

1. Hidratálás és könnyed krémek

A sminkelés előtt nyáron felejtsd el a nehéz primereket és durván olajos krémeket. Ilyenkor előkerülhetnek a könnyed, szinte sorbet állagú hidratálók, melyek mattító anyagokat is tartalmaznak. Legyen mindenben minél több víz és napközben nyugodtan frissítsd fel magad arcpermettel. Ha tudod, hogy aznap sokat leszel a napon, használj alapnak napvédő jellegű hidratálót,  de egyébként is célszerű olyan termékeket választani ebben az időben, melyek készítésénél a napvédelemre is gondoltak. Ezek a krémek nem zsírosítanak/olajosítanak úgy, mint a sima naptejek.

2. Minél kevesebb alapozó

Az a legcélszerűbb, ha a forróságban inkább csak korrektort vagy highlightert használsz, ami elfedi az apró hibákat, de hagyja lélegezni a bőrödet. Ha ilyenkor sem tudsz meglenni alaposabb fedés nélkül, akkor válassz könnyedebb alapozót az áttetszőbb fajtákból, vagy BB krémet. Utóbbiaknál fontos, hogy itt is gondolj a fényvédelemre.

3. Egy kis bronzosítás

Egy leheletnyi rózsaszínes, barackos alapú bronzosítóval emeld ki az arccsontodat, az orrnyergedet és azokat a részeket, ahol alapból is könnyebben lekapja az arcodat a nap. Ezzel fokozhatod a nyári ragyogást. Főleg ha ehhez még adsz egy kis csillámló krémet vagy highlightert.

4. Válassz hosszan tartó termékeket

Hogy minden a helyén maradjon, a sminkkészleted frissítsd fel erre az időszakra vízálló termékekkel. Hiszen így nem kenődik el sem a szempillaspirál, sem a szemfesték. Rúzsból ugyanakkor hatékonyabbak nyáron a matt verziók, mert szintén nem kenődnek. Ha pedig krémesebb állagút viselnél, maradj az enyhébb, természetesebb színeknél, akár a színezett ajakápolóknál.

5. Jöhetnek az élénk színek

Míg az arcnál inkább érdemes a natúr vonalat követni, a szemre már mehetnek az élénk, nyári színek, melyek a barnaságot is kiemelik. Keress világító kék, türkiz szemceruzákat és aránylóan fénylő szemfestékeket. Az tuti, hogy nem csak a vízparton mutatnak jól, de a nyáresti partikban is magadra vonhatod segítségükkel a figyelmet.

 

MELYIK TIPPET FOGADOD MEG IDÉN?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog