Termékek Menü

A leggyakoribb arctisztítási hibák, amiket tuti te is elkövetsz

Pedig talán nem is gondolnád.

Az arctisztítás egyszerű és egyértelmű dolognak tűnik, ám mégis vannak olyan berögződéseink, melyek többet ártanak, mint használnak- Mutatjuk, mik azok a hibák, melyektől a szakértők óva intenek.

Naponta csak egyszer tisztítasz

A legtöbben csak este tisztítják meg az arcukat a szennyeződéseket, pedig a reggeli frissítés is ugyanilyen fontos. Persze nem kell ugyanúgy végigcsinálni az esti rituálét, egy kis víz is megteszi, hogy előkészítsd arcod a nappali krémekre és sminkre. Ezzel már el is tudod tüntetni az elhalt hámsejteken és felesleges olajokat. Ha szükségét érzed, gyengéd arclemosót is használhatsz, ami alkoholmentes.

Nem mosol kezet

Mielőtt arctisztításba fogsz, a legfontosabb dolog, hogy mosd meg a kezed. Hiszen piszkos kézzel kéretlen baktériumok kerülhetnek az arcodra.

Felsérted a bőröd

A bőrradírozás és a tisztítás két külön dolog. Előbbit nem, hogy nem kell naponta kétszer végezni, de még kétnaponta sem. Inkább akkor, amikor szükségét érzed. De ha túl sokszor csinálod, csak felsérted és szárazzá teszed a bőröd. Mintha durván lecsiszolnád.

Rossz hőmérsékletet választasz

Egyesek azt vallják, a forró vizes arctisztítás működik, mások a jéghidegre esküsznek. Eláruljuk: egyik sem működik. A langyos víz a tökéletes, azzal tuti nem teszel kárt a bőrödben.

Duplán tisztítasz

A dupla arctisztításnak van egy elég erős trendje mostanában, pedig nem mindenkinek van rá szüksége, sőt. Ez azt jelenti, hogy mondjuk az esti arcápolás során lemosod a sminket, majd más termékekkel még egyszer, akár kétszer is letisztítod az arcod. Ez azonban nem jó a bőr sajt védőrétegének, kiszáradhat tőle és a rosacea tünetei is előjöhetnek. Szóval inkább használj kevesebb sminket, amihez például egy kellemes micellás víz is bőven elég.Tisztító krémet használsz

A szakemberek szerint a legjobbak a folyékony, géles, vagy hab állagú arctisztítók, melyek gyorsan és hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket. A balzsamos, krémes tisztítók, arctejek felesleget hagyhatnak maguk után és eltömíthetik a pórusokat és nehezebben szívódnak be a bőrödbe az utánuk használt krémek.

Idegenkedsz a tisztító kütyüktől

Sokféle tisztítást segítő eszköz létezik, melyek apró kefékkel és nagyon hatékony működéssel tudják teljesebbé tenni az arctisztító rituálét. Arra kell csak figyelni, hogy mindig az arcbőrödnek megfelelő sebességet és intenzitást válaszd, akkor nem eshetsz túlzásokba.

Kerülöd a savakat

A savak a bőröd legjobb barátai, tényleg - nyilván azok, melyeket a bőrápolásban is használunk. Ha olyan tisztítót választasz, ami szalicilsavat, tejsavat vagy glikolsavat is tartalmaz, nyert ügyed vagy, mert ezzel ápolod is egyből és védelmét segíted.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog