Termékek Menü

Az okostelefon ráncosít

Hallottál már a "tech-nyakról"? Ha sokat nyomkodod az elektronikus kütyüidet, hamarosan megismered!

Ha a BKV-n utazol, sétálsz az utcán, nézz körül, és számold meg, hány ember van elmerülve az okostelefonjában, lefelé hajtott fejjel, szinte fel sem nézve onnan. Ezek az emberek - sőt esélyes, hogy te magad is egy vagy közülük - olyannyira sokat tartják a nyakukat ebben a 45 fokos szögben, hogy esélyesen a "tech-nyak" jelenség áldozataivá válnak.

Hogy mi is ez pontosan? A nyakon lévő bőr lazulása, ami a folytonos lefelé hajtott tartástól adott pontokban hajlik meg. Dendy E. Engelman bőr- és lézersebész szerint a nyak bőre nagyon vékony, és könnyen hajlamos a gyűrődésre, mert a dermisz (a bőr középső rétege, ami a kollagént köti meg) vékony azon a területen. Szóval azzal, hogy nyomkodod a telefonod, hozzájárulsz, hogy öregebbnek, ráncosabbnak tűnjön a bőröd.

Használhatsz kimondottan erre a területre feszesítő krémeket, de a legmegfelelőbb mód erre a megelőzés. Szóval fel a fejjel!

Tudatosan vedd rá magad, hogy ne lefelé meredj a telefonod képernyőjére, hanem emeld fel, hogy a fejed egyenesben álljon, sőt ha kicsit magasabbra tartod a szemmagasságnál, még jobb.

+1 Tipp: Kendd az arckrémed a nyakadra is! Sokan elfeldkeznek róla, pedig az ott húzódó vékony bőr is igényli az ápolást!
Próbáld ki a Helia-D Professional Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítő krémet :

Tartalomhoz tartozó címkék: blog