Termékek Menü

Bőrápolás terhesség alatt - Erre figyelj!

A 9 hónap alatt is gyönyörű lehet a bőröd megjelenése, ha betartasz egy-két szépségápolási tippet.

A terhesség alatti bőrápolásról legendák szólnak és terjednek mindenfelé, nehéz eligazodni közöttük. Összegyűjtöttünk olyan tippeket, melyek valóban hasznosak és segítenek abban, hogy bőröd ebben a 9 hónapban is gyönyörű lehessen!

1. Szelektáld ki a krémeidet

A terhesség ideje alatt van egy csomó összetevő, amit érdemes, vagy kötelező kerülni. Ilyenek lehetnek a túlzottan erős helyileg használható krémek, melyek például a pattanások ellen hatnak. Ugyanakkor jobb elfelejteni ilyenkor a retinolos, szalicilsavas, benzoil-peroxidos kencéket, illetve néhány illóolajat. Ezekről a legjobb ha az orvosodnál, védőnőnél tájékozódsz.

2. Természetes hatóanyagok

Mivel sok összetevőt jobb kerülni, nagyon hasznos, ha ebben az időszakban természetes, akár DIY megoldásokat keresel. Lesz is mire, hiszen főleg az első három hónapban zsírosodhat a bőr, ami pattanásokhoz vezet, így jobban kell tisztítani. Jöhetnek a házi bőrradírok, arcmaszkok és pakolások, csak győzzél válogatni!

3. Óvatosan az étkezésekkel

Kívánósan hajlamos az ember bármit megenni, ám ez összezavarhatja az emésztést, a tápanyagok eloszlását, így a bőröd megjelenését is. A cukros nasikat váltság fel inkább egészségesebb, de energiával teli, magvas, gyümölcsös dolgok és a túlzottan olajos-zsíros ételek helyett is válassz az előbbiekhez hasonlóakat. Akkor is próbálj meg például zöldségeket enni, ha éppen olyan időszakban tartasz, amikor egyáltalán nem kívánod, mert fontos, hogy egyenletes maradjon a tápanyagok bevitele.4. Ne stresszelj!

Persze ezt jóval könnyebb mondani, mint megtenni, de a bőröd nagyon megsínyli, ha sokat stresszelsz, nem is csak a terhességed alatt, hanem bármikor. Főleg arra gondolunk, hogy ne aggódj azon, hogy megváltozik a tested vagy a bőröd, hanem bánj velük úgy, ahogyan ilyenkor kell és akkor mindig a legjobb formában lehetsz!

5. Figyelj a sötétebb foltokra

A terhesség alatt megnő a melanin mennyisége, emiatt hajlamosabb lehet a bőröd arra, hogy megjelenjenek rajta sötétebb foltok, melyek később is nehezen tűnnek el. Kurkumás, petrezselymes pakolásokkal küzdhetsz ellenük hatékonyan!

6. Hidratálj többet

A terhesség egyes szakaszaiban bőröd már nem zsírosodik, hanem éppen extrán száraz lesz és gyakran fájdalmasan feszül. Nem is csak az arcodon, hanem például a pocakodnál is. Erre nagyon jó gyógyír a kókuszolaj, ugyanakkor a természetes anyagokból kikevert testvaj, amiből reggel és este is használj keveset. A hasad körüli bőr hidratálása a terhességi csíkok csökkentése miatt is fontos.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog