Termékek Menü

Bőrápolási mítoszok, amiket gyorsan felejts el!

Mindannyian hallottuk már őket, de nem biztos, hogy igazak is - Lerántjuk a leplet a legáltalánosabb beauty mítoszokról!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, mítoszok, helia-d, bőrápolás, bőrápolási mítoszok,

Biztosan te is tudsz egy csomó olyan bőrápolási mítoszt, amit már anyukád, nagyanyád és a többiek is ismételgettek. Ezek közül persze van, ami tényleg igaz, de egy csomónak köze nincsen a valósághoz. Tényleg lélegzik a bőrünk, kitágulhatnak a pórusok és hasznos az arcizmokat edzeni? Megfejtettük, mit szabad elhinni és mit nem.

1. Lélegzik a bőrünk?

Tuti hallottad már, hogy azt mondják, ne vigyél fel annyi alapozót, hogy a bőröd tudjon lélegezni. Ennek semmi értelme nincs, mert a bőrünk nem lélegzik. A legfelső rétegét elhalt hámsejtek alkotják, az alattuk lévő élő bőrszövetet pedig erek táplálják, nem a levegő. Persze ettől még óvatosan a sminkkel, olyan terméket válassz és annyit használj belőle, ami nem tömíti el a pórusokat.

Sminkbakik, amik ártanak a bőrödnek és a szépségednek is!

2. A pórusok becsukódnak és kinyílnak?

Nem, a pórusok nem úgy működnek, mint egy ajtó, képtelenek kinyílni, majd bezáródni. Ugyanis mindig nyitva vannak, hiszen apró nyílások a bőrfelszínen. Amikor azt mondjuk, ki akarjuk nyitni a pórusokat, akkor arra gondolunk, hogy felpuhítani őket annyira, hogy könnyebben távozzanak belőlük a szennyeződések. A pórusok ugyanis tágulni és szűkülni sem nagyon tudnak, méretük genetikailag meghatározott. Attól látszódnak szűkebbnek arctisztítás után, mert eltűntek belőlük a szennyeződések.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, mítoszok, helia-d, bőrápolás, bőrápolási mítoszok,

3. Számít a bőröregedésnél a genetika?

Ha nagyanyáinknak kevés ránca volt, nekünk is kevés lesz - nos, ez így teljesen nem igaz. A genetika természetesen olyan 20%-ban befolyásolja, hogyan öregszik a bőröd, de ennél sokkal több köze van hozzá az életvitelednek. Annak, hogy mit eszel, dohányzol-e, mennyire figyelsz a napvédelemre és még sok egyébre.

4. Van hatása az arcizmok edzésének?

Jótékony hatása semmiképpen, és ahelyett, hogy az ígéretek szerint segítene megelőzni a ráncokat, inkább siettet megjelenésüket az ismételt mozdulatok által. Helyette inkább alkalmazz akár naponta arcmasszázst, ami serkenti a bőr keringését így tápanyagokkal telíti a felszínt, a méreganyagokat pedig segít elvezetni.

 Ha kitépem az ősz hajszálat, több nő a helyére? 4 hajmítosz, amiről most lerántjuk a leplet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog