Termékek Menü

Bőrradírozás mesterfokon - Csináld úgy, mint a profik!

Frissítsd fel testedet a tavaszi időszakra egy intenzív bőrradír-kúrával!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, bőrradírozás, helia-d

A bőrradírozás fontos eszköze annak, hogy bőröd ragyogó legyen és a megfelelő mértékben tudja hasznosítani a kencéid tápanyagait. Érdemes az arcodat és a testedet is heti 2-3 alkalommal átradírozni, de tarthatsz néha egy-egy igazi bőrradír-kúrát is a teljes megújulás érdekében.

Fontos, hogy bőrödről időnként eltüntesd az elhalt hámsejteket, ennek hiányában ugyanis fénytelenné válhat, mitesszerek és pattanások alakulhatnak ki, ugyanakkor a krémek sem tudnak megfelelően felszívódni. Egy bőrradír kúrának az a lényege, hogy néha alaposabban is elvégezd a hámlasztást teljes testeden. Ehhez szükséged lesz egy bőrre való hosszabb nyelű dörzskefére, egy dörzsölő szivacsra vagy kesztyűre, egy habkőre, valamint bőrradírozó termékeidre és hidratálóidra.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, bőrradírozás, helia-d

Mégis milyen gyakran kell bőrradírt használni?

Így vágj bele az otthoni kezelésbe:

1. Mielőtt belépnél a zuhany alá, a kefével/szivaccsal/kesztyűvel dörzsöld át a testedet, az arcod kivételével. Így a hámsejtek egy része már távozik, és hatékonyabbak lehetnek a bőrradírok a víz alatt.

2. A zuhany alatt vizezd be magad rendesen.

3. Először a habkővel dolgozd át a lábfejedet ott, ahol keményebb rajta a bőr. Hogy ez jobban menjen, a kúra előtt már beáztathatod a lábadat 30 percre egy 1 csészényi tejet tartalmazó langyos vizes fürdőbe.

4. Tegyél a testedre szánt bőrradírból a kesztyűre vagy szivacsra és dörzsöld át a testedet körkörös mozdulatokkal. Tegyél belőle a kefére is, azzal tudod elérni a hátadat, hogy azt is megtisztíthasd. A kezeidet se hagyd ki!

5. Az arcoddal bánj óvatosan, sose használd itt ugyanazt a bőrradírt, mint a testedre és csak a kezeddel oszlasd el a terméket.

6. Mosd le a bőrradírt langyos vízzel teljesen, majd a tusolás végén használj olyan hideg vizet, amilyet csak elbírsz.

7. Ahogy kiléptél a zuhany alól, hidratálj! A testeden és az arcodon is használd megszokott krémeidet.

Bőrradírok házilag - így készítheted el őket!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog