Termékek Menü

Detox a hajnak - így lehet frizurád újra gyönyörű!

Lapos, fénytelen a hajad és úgy érzed kell neki egy kis méregtelenítés? Hozd rendbe ezekkel a hajápolási tippek segítségével!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, detox, méregtelenítés, hajápolási tippek, helia-d

Ahogy a bőrnek és a testünknek, úgy a hajunknak sem árt olykor egy kis méregtelenítés. Ezalatt leginkább azt érjük, hogy alaposabban meg kell tisztítani, helyre kell hozni a felszínét és állagát, hogy új fényben tündökölhessen. De hogyan? Olvasd el tippjeinket, majd próbáld is ki őket!

1. Tüntesd el a sérüléseket

Ezért látogasd meg rendszeresen a fodrászod egy kis frissítésért. A töredezett hajvégeket ugyanis nehéz rendbe hozni, és ha végleges a károsodás, el kell tüntetni, mert csak hosszabb lesz a törött rész. Ilyenkor jöhet pár centi vágás, de elég lehet egy kis hajporolás is, ami kifejezetten a szétvélt részeket nyesi le.

12 tipp, amitől nagyon gyorsan fog nőni a hajad

2. Távolítsd el a felgyűlt ápolókat

Akármilyen alaposan is öblíted le a hajad hajmosáskor, csak marad a hajápolókból a sörényeden, ami szépen egymásra rakódik. Ezeket pedig időnkét egy-egy alapos tisztítással el kell távolítani, hogy hajad ne laposodjon el. Ezt két lépésben megoldhatod: először a száraz hajtövekre tegyél száraz sampont, amit alaposan fésülj ki, majd mélytisztító samponnal moss hajat. Egy kis szódabikarbónát is adhatsz a samponhoz az erősebb hatás kedvéért.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, detox, méregtelenítés, hajápolási tippek, helia-d

3. Hidratálás

A szennyeződések, a napsugárzás és a folytonos formázás sérülékennyé teszi a haj fejszínét, amitől kiszáradhatnak a hajszálak. Hogy helyrehozd a felszínüket, hetente legalább egyszer használj hidratáló pakolást, de minimum minden hajmosásnál balzsamot is tegyél a tincsekre.

4. DIY tisztítás

A tökéletes ápoláshoz előbb tökéletes tisztítás kell. És amikor a sampon már nem elég, próbáld ki ezt a trükköt: két evőkanál lime levet keverj egy csésze vízhez és pár csepp levendulaolajhoz, majd ezzel mosd át a hajadat. Vagy egy adag almaecetet hígíts fel ugyanennyi vízzel és azt tedd a hajadra. Mindkettőt hagyd rajta kicsit és jó alaposan mosd le. Friss, tiszta érzést hagynak maguk után.

 Ha kitépem az ősz hajszálat, több nő a helyére? 4 hajmítosz, amiről most lerántjuk a leplet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog