Termékek Menü

Ezt teszi a gravitáció a külsőnkkel

A gravitáció tart minket a földön és a világért sem szeretnénk hálátlannak tűnni, de azért jó lenne, ha hatása kevésbé látszódna a külsőnkön.

30-40 évnyi földi gravitációs vonzás után kezdi megadni magát a bőrünk. Leginkább az orr és a száj közötti rész ráncain, a szemek alatti bőrön és az állcsonton látszódik az ereszkedés, petyhüdté válik a bőr. Körülbelül négy millimétert csúszik lefelé a bőr, mire elérjük az ötven éves kort. 40 éves korunk után már a magasságunkra is hatással van, átlagosan 1,5-2 centimétert veszítünk tízévente.

Azt gondolnánk, hogy zéró gravitációban jobb a helyzet, de sajnos nem. Ott még gyorsabban öregszünk, és ez nem csak a relativitás elmélete miatt van (az idő lassabban telik magasabb gravitációban), hanem mert az emberi testnek szüksége van a gravitáció által biztosított ellenállásra ahhoz, hogy rugalmas maradjon. Közismert, hogy az űrutazás gyengíti a csontokat és az izmokat, de az kevésbé ismert, hogy az asztronauták bőre 20%-kal vékonyabb lesz hathónapnyi űrutazás után.

Amíg megtalálják az öregedés szempontjából tökéletes tömegvonzást és kitalálják, hogyan élhetünk benne, is bíztató, hogy egy 2008-as kutatás szerint azoknak az asztonautáknak, akik glycerinalapú hidratálókrémet használtak kevésbé károsodott a bőrük az űrutazás alatt.

A Helia-D majdnem minden krémében van bőrazonos, növényi glycerin. Próbáld ki például a Helia-D Professional Hyaluron Argán Őssejtes Krémjét, mely hatékony ráncmegelőző, rugalmassá és feszessé teszi a bőrt. Az Argán őssejtet Matrixyl 3000 peptiddel kombinálták, amely segíti a sejtek „anyagcseréjét”, megőrzi a sejtek rugalmasságát, az öregedés miatti lipoatrophiát (zsírszövet-veszteséget) pedig csökkenti.

A gravitáció ezen hatásaitól nem csak öregebbnek nézünk ki, de másokban is negatív érzelmeket kelt az arcunk látványa. Arnaud Aubert professzor a Diorral karöltve végzett kutatást a témában: egy negyven éves modellt fotóztak le trambulinon ugrálás közben. Készült kép az arcáról földi 1G gravitációban (az ugrás előtt),  2-3G tömegvonzásban (lefelé gyorsulás közben) és nulla gravitációban, ami hasonló az űrbélihez (az emelkedés legmagasabb pontján). Aztán a képeket külön-külön megmutatták négy harminc fős önkéntescsoportnak és megkérték őket, hogy tippeljék meg a nő korát és mondják el, hogy milyen érzelmeket vált ki belőlük. Öt évvel tartották idősebbnek a legmagasabb gravitációnál, mint a legalacsonyabbnál készült képeken, de az emberek szimpátiáját még ennél is jobban befolyásolta a képek közti különbség. Nulla gravitációnál boldognak, magabiztosnak és vonzónak tartották a nőt, míg 3G-nél szomorúnak, stresszesnek, fáradtnak és depressziósnak érezték.

Míg más kutatások azt mondják, hogy a ráncok önmagukban nem váltanak ki negatív érzéseket másokból (inkább intelligensnek, kedvesnek tartanak általuk), addig egyéb, az öregedéssel járó részletek, mint a petyhüdt szemkörnyéket vagy a lefelé biggyedő ajkakat mimikaként értelmezi az agy: düh, undor és levertség jeleként.

Szerencsére azonban ma már napról-napra fejlődik a kozmetikai ipar, a Helia-D saját laboratóriumában is folyamatosan vizsgálja, hogyan tud olyan krémeket létrehozni, melyek segítségével a bőrünk dacolni tud a gravitációval.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog