Termékek Menü

Ettől maradnak vékonyak a japán nők

Kiderül a titok, amit te is el tudsz lesni tőlük!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum

A japán nők mindig csinosak, elegánsak, fiatalabbnak néznek ki a koruknál és még nagyon sokáig is élnek. És ha ez nem lenne elég, általában nagyon vékonyak is. De mi a titkuk? Több összetevőből áll, de érdemes megnézni, mit és hogyan esznek!

Tápanyagokban gazdag étrend

A japánok étrendje nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben fogyasztanak halat, hínárt, zöldségeket, szóját, rizst, gyümölcsöket és zöld teát. Kiegyensúlyozottan étkeznek, kerülik a gyorskaját és magas kalóriatartalmú ételeket, ugyanakkor szinte mindet frissen fogyasztanak.

Főzési módszerek

Japánban leginkább sütik, grillezik vagy gőzölik az ételeket nagyon minimális olajhasználattal, speciális serpenyőkben. A főzési módszereik lényege, hogy minél több értékes tápanyag maradjon az ételekben. Ugyanakkor nem ízesítik túl az ételeket és azt is természetesen teszik, viszont szeretik a csípős dolgokat, ami nagyon egészséges.

Az evés kultúrája

Náluk minden étkezés egy rituálé, odafigyelnek rá és lassan teszik. Az ételeket kicsi adagokban tálalják, kevés díszítéssel, az asztalon mindennek megvan a maga helye. Nehéz dolog így feleslegesen túlenni magad.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, narancsbőr elleni gél

Rizs kenyér helyett

A rizs gyakorlatilag az össze étkezésnél ott van, kenyér viszont nincs, így ez a fő szénhidrát, ami sokkal egészségesebb is. Általában só és vaj nélkül készítik.

A reggeli a nap főétkezése

Mi is sokszor mondjuk, milyen fontos étkezés a reggeli, de a japánoknál ez a legfontosabb. Több fogásból áll, általában van benne hal, rizs, különféle omlettek, leves, szójaszósz zöldségekkel és hínár. És természetesen tea.

Kevés desszert

A desszert ritkaság, nem minden étkezésnél kerül elő és akkor is nagyon kevés. Ugyanakkor az édességeik egyáltalán nem olyanok, mint mondjuk nálunk. Kalóriaszegények, kevés cukorral és sokszor rizsből készülnek. Viszont nagyon finomak!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, narancsbőr elleni gél

Tartalomhoz tartozó címkék: blog