Termékek Menü

Ezeket a bőrápolási hibákat felejtsd el jövőre

Tényleg ideje leszokni róluk!

Vannak olyan bőrápolási szokások, melyeket naponta alkalmazunk, ám többet ártanak, mint használnak. Összegyűjtöttük a legtipikusabb módszereket, melyekről érdemes lenne végre leszoknod!

1. Nem tisztítod a sminkecseteket

A sminkecsetek minden nap találkoznak a bőröddel, és rájuk is rakódnak róla a szennyeződések, festékanyagok, melyekkel baktériumok is kerülhetnek rájuk. Érdemes őket rendszeresen tisztítani, akkor a sminket is szebben viszik fel.

2. Mindenhova teszel bronzosítót

Pedig bőven elég, ha nagyon finoman kiemeled vele az orrnyerget, az orcát és a homlokod közepét. Ettől meglesz a napsütötte hatás, mégsem lesz művi a megjelenésed.

3. A kézfejeden próbálod ki az alapozót

Mindannyian csináltuk már így, pedig semmi logika nincsen benne. Ha új alapozót keresel, kérd meg az üzletben az eladót, hogy tegyen fel belőle egy keveset az arcodra...hiszen úgy látszik, megy-e a bőrödhöz!4. Sminkben aludni

Ezt most már tényleg el kéne felejteni, hiszen nem tesz jót a bőrödnek. Tiszta felülettel tud rendesen regenerálódni éjjel, a smink és a szennyeződések pedig csak eltömítik a pórusokat.

5. Minden nap vízálló szempillaspirált használsz

A vízálló szempillaspirál nagyon hasznos, amikor hosszan tartó megoldásra van szükséged. De ez azért nincsen így minden nap- Nagyon tudja szárítani a pillákat és mivel nehéz lemosni, közben el is veszthetsz pár szálat.

6. Túl sok alapozót viselsz

Ha szép állapotban van a bőröd, teljesen felesleges az egésze elrejteni alapozóval. Tegyél belőle a T-vonalra és dolgozd el szépen. Ettől friss lesz a megjelenésed és elmarad a maszk szerű hatás.

7. Rossz fényben sminkelsz

Mindig legyen elég fény annál a tükörnél, ahol sminkelsz. Hiszen enélkül nem látod majd rendesen a bőrhibákat, és azt sem, mennyit viszel fel a sminktermékekből, ami csúnya hibákhoz vezethet.8. Túl sokáig tartod meg a sminkcuccaidat

A sminktermékeknek is van lejárati ideje, amit érdemes észben tartani. Nem feltétlen azért, mert károsak lehetnek idővel, hanem azért, mert egyszerűen nem úgy működnek már, mint szeretnéd.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog